Nu är vi mitt i sommaren, syrenen har blommat ut, och nu är det ängsblommornas tur. Under våren, och försommaren, midsommar har jag hört ett fruktansvärt gnäll över väderleken. Det har blåst för mycket, regnat för mycket, och när solen kommit har det inte varit tillräckligt varmt. Vi hade nån dag då det var 22-23 grader och växlande sol och moln. Och då jag påpekade detta … så sa vederbörande

– ” ja men vi har ju inte fått nån riktig värme än”

Den självklara slutsatsen borde då bli att svensken slutligen blir glad när den “riktiga värmen” kommer. Och den riktiga värmen kom. Redan klockan 11.00 på den första dagen med medelhavsvärme, när jag cyklar ner på bangolfen, så är det första jag hör på parkeringen till Risöbadet, svensken säga:

– H-vete va vaaaarmt de e!!

Vi svenskar är ett svårtillfredsställt folk.
smiley