Jag är inte insatt i precis allt som sker i världen,
och alla frågor jag tar upp är inte per automatik
facit för hur Sverige, Europa och världen skall vara.
Men vissa saker är bara alldeles fööör tydliga för mig.

Vad är egentligen extremism ?

Men nu har acceptansen av en extrem politik i Sverige i allmänhet, och i Europa i synnerhet gått så långt, så att acceptansen, gränsen för vad som är humant och vad som är demokratiskt, drastiskt förflyttats. Och det är VI som tillåter detta. Besluten som indirekt och direkt påverkar våra liv tas så lååååångt ifrån Norrland, så långt ifrån Sverige och i vissa fall som TTIP ända borta i USA. Dvs vi Européer och svenskar och vi norrlänningar tvingas förhålla oss till USAs storföretags vilja framför de lagar vi röstar fram kommunalt och i riksdagen. Och de tas nu allt oftare UTAN folkets medhåll. Och i andra fall så ser man till att rösta i folkomröstningar tills man får folkets medhåll, och då man fått som man vill genom hot och massiva överfinansierade reklamkampanjer för den linje den odemokratiskt valde “presidenten” i EU/EMU och hans lakejer förespråkar, då blir det inga fler omröstningar. Och trots att alla dessa odemokratiska beslut tas från högerhåll och köps upp av multimiljardärer i väst, så fortsätter svenskar och Européer att rösta på högeralternativ, och högersocialism. Trots att vänsterpartiet är det enda parti som uppmärksammar och ifrågasätter TTIP så fortsätter folk tro att högervägen är den demokratiska vägen. TTIP som tar ifrån oss vår demokratiska rättigheter. Och vi fortsätter stoppa huvudet i sanden så länge pengarna rullar in till nya flashiga hus, bilar och lyxbåtar.

Grekerna syndabockar och offerlamm

Vi ser hur Greklands stats-skuta sedan länge fått slagsida, och Greklands tidigare styrmän på skutan, som varit högerregeringar och socialdemokratiska regeringar har fört in skutan i storm, med läckande skrov.
I det läget får en koalition av vänster och populistiska enfrågepartier ta över skutan, och de får ta skulden över vad tidigare regeringar gjort med Grekland. Folk svälter och tar självmord i demokratins vagga Grekland, och EMU vill straffa landet och folket ytterligare. Trots att det var deras elitprojekt EMU som sköt hål i skutan, och fråntog dem möjligheter att styra sitt eget skepp. Detta för att Grekland gick med i Euron, och förstörde plåtarna att trycka Drachmer med, var i princip detsamma som att skicka ut folket på öppet hav utan fungerande roder. Och till slut kommer stormen, och då faller folk över bord, och folk drunknar.

Då står rika Euroländer och tittar på medan Grekerna drunknar och istället för att kasta ut flytvästar till de som faller över bord, istället för att hjälpa till med virke till skrovet som läcker, istället för att ge Grekerna ett roder som styrs från skutan, så säger EMU och Euroländerna att det ska ta bort några bräder till i skrovet, och att de ska kasta rodret överbord och sätta ögonbindel både på styrman och marionettsnören på båtens kapten.

Ett “utmärkt tillfälle” att beskylla fel kapten !

Allt fokus är nu på Grekland och vänsterledaren som ska försöka reparera och styra en läckande skuta mitt under pågående storm, samtidigt som virket att göra det förnekas honom, och samtidigt som man kräver att det görs utan roder. Självklart ser man chansen att skylla ett eventuellt, ja rent utav troligt haveri på en vänsterledd regering som fråntagits alla medel att ro skutan iland.

I högerstyrda Spanien är det inte längre tillåtet att demonstrera

Men samtidigt som starka högerkrafter i Europa, och i Sverige driver igenom ett odemokratiskt EU-projekt, så händer saker i Spanien och Ungern, som borde få oss att rysa och frysa ända in i benmärgen. Samtidigt som Greklands skuta är i sjönöd, har vi själva i blindo anammat ett främlingsfientligt parti som skyller alla problem som finns i världen på invandring.

I Spanien har nu en högerregering infört i princip undantagslagar som går att jämföra med militärkupper för att införa diktatur. Offentliga tal, sportevenemang eller religiösa ceremonier.Man kan få böter på upp till 5,8 miljoner kronor om man håller protester och demonstrationer som inte är godkända av staten. Ytterligare saker man kan bötfällas för i dagens högerstyrda Spanien:

–  Dricka utomhus.

–  Uppmana människor att delta i protester på sociala medier.

 - Fotografera polisen utan tillstånd.

–  Stoppa vräkning.

–  Inte kunna styrka sin identitet ­med id-handlingar.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/somaralnaher/article21092370.ab


Sent ska syndaren vakna … med potentiell katastrof som följd

MEN FÖRSTÅÅÅÅR NI INTE VAD SOM HÅLLER PÅ ATT HÄNDA… VAD VI INTE BARA TILLÅTER ATT HÄNDA, UTAN SJÄLVA ÄR BIDRAGANDE TILL ATT DET HÄNDER !!!!

Det är bara 70 år sedan vi kom ut ur ett globalt helveteskrig, och nu är vi långsamt på väg in i ett igen. En maktgalen Putin rustar upp sin diktatur i öster, och nationalsocialismen har fått ett allvarligt grepp om Sverige och Europa.
Och mot detta står vänsterkrafter som vänsterpartiet med 6-7 %-enheter och jämförs fortfarande av majoriteten av svenskar med överstatlighet, när det i själva verket redan genomförts långt större överstatlighet av borgerliga och socialistiska regeringar och av EMU, där vi inte ens får välja presidenten.

Ska vi vakna INNAN förföljelser och folkmord denna gång, eller vänta tills det blir ett nytt världskrig med Europa och denna gång även Sverige som slagfält ?