– Jag har blivit utsatt för en komplott, en konspiration !”

…utbrister med förfäran den stackars tidigare intet ont anande “Stockholmsguiden” och medresenären, (dvs jag själv) inför en förvånad Båthotellsreceptionist.
Receptionisten som var en väldigt ung herre, med välkammat hår skötte sina inövade repliker med bravur, när han tog emot nya hotellgäster. Men nu log han professionellt och väntade sig en grinig hotellgäst i färd med att skälla och gnälla.

– Jag har intet ont anande blivit placerad i samma säng som gift kvinna, och bara ETT täcke !!!?

Receptionisten och den unga kvinnliga medarbetaren, brast ut i stora leende. Kanske både av humorn i det hela,men även att de slapp bli utskällda av barsk grinig norrlänning. Och den unge välkammade herrn, blev genast tillmötesgående och hämtade till mig ett eget täcke och kudde… i anständighetens namn.
Kvinnligt beräknande och i smyg planerande för andra människor är en fara för sedlighet och sans. Och i grupp är de en kraft att räkna med, som kan leda till förödande konsekvenser. Alla kvinnorna var vid konfrontation givetvis helt “oskyldiga”.
smiley

För övrigt innehöll Stockholmsresan mycket promenerande, eftersom det är bästa sättet att ta sig fram, en hel del dyr förtäring, och massor av gott fika. Ett myller av semestrande människor och infödingar till Stockholmare, fick staden att se ut som en jättestor myrstack. Eller en slags ostoppbar självgående maskin som aldrig sover. Fast självgående är den ju inte. Stryp naturtillgångar, arbetskraft, energitillförsel och råvaruproduktion från Norrland, och Stockholmsmyrorna kommer tappa tempo och få problem med nuvarande konsumtionsleverne.

Enligt inrest Tomelillabo, som jag surrade som hastigast med på Djurgårdsfärjan, så tyckte han att Stockholm blivit mer civiliserat på sistone, mindre förstörelse och brott o sånt. Han hade nämligen växt upp i Huddinge som jag. Varpå denna lilla improviserade, humoristiska, teaterkonversion uppstod mellan oss:

– Ja polisernas kanske skjuter bovar på ett mer civiliserat sätt

– Ursäkta herr bov och skurk, men jag insisterar på att min herre lägger ner kniven
– Det kan jag tyvärr inte göra
– Jag ber om ursäkt, men då bjuder lagen att jag tyvärr måste skjuta dig i benet
– Ja jag förstår det, gör det du måste herr Polis.

Djurgårdsresan som fö var hemfärd från lång vacker Djurgårdspromenad, samt ABBA-museibesök. Rosendals trädgård på Djurgården fick ett besök av 4 norrlänningar. Det blev nån hälsolimpa och lite marmelad inhandlat.

När man vandrar så långa sträckor, blir man följaktligen hungrig och törstig. Och om det blir kroppsliga inkomster, tenderar det bli kroppsliga utgifter. Detta kan vara ett problem i en ständigt växande, sprakande, förvirrande storstad som Stockholm. Varpå jag hittade på google play en av de mest NÖDvändiga appar jag laddat ned i min mobil. En app som talar om vart offentliga toaletter i Stockholm är lokaliserade och om det är betaltoaletter eller inte. Betaltoaletter är definitivt att föredra, tycker jag trots att jag ofta av högerkrafter, räknas till döds-mördar-kommunist, eftersom jag värnar om miljö samt inte anser att man skall tjäna pengar på andras sjukdom och elände. För betaltoaletter är oftast städade och fräscha.

Jag lyckades utöver mitt ressällskap dessutom träffa 2 Sollefteåbor i stora staden. Varav den ena sett AC/DC, och den andra jobbade på restaurang vid gamla stan. Det var riktigt skoj att träffa bägge två. Roy på restaurangen, var rapp, fyndig och humoristisk mot oss… nog ganska glad även an att se Sollefteåbor. När jag frågade vad han rekommenderade, svarade han lustigt och snabbt,

– Ja jag rekommenderar varmt kycklingvingarna här på andra sidan gatan

(dvs en konkurrent) Nä han gav Sollefteårabatt, och gjorde business med oss. Och vi fick bla en himmelsk chokladtårtebit att dela på …

Nä nu måste jag studsa vidare i tillvaron, men jag kan möjligtvis ännu ha en del oskrivet om Stockholmsresan, och definitivt om gårdagens dans på Gussjönoret.

See ya !