“Skdl, lbhj 480v ee”…….

…skulle nog danskungen Egon Edmark skickat som mobil summering, förkortning över danskvällen på Gussjönoret till Sannex. Lösningen till “rebusen/förkortningen kommer i slutet av blogginlägget.

Carola, som numer i just danssammanhang, skulle kunna kallas flitiga biet, stod för fordonet i form av dansbussen. Jörgen höll i sig med näbbar och klor. Sissela en återvändare till dansvärlden skrattade åt mina skämt, sådana personer har alltid ett plus hos mig. Gunilla höll låda… (stark tjej det där) Eva Vör-man dansa med med hann inte med… jag får ju aldrig va i fred 😉 Eva skrev under på att det var lbhj.
Osså var det lilla … nä stora jag var det nog.

Återigen får man kopp kaffe av trevlig Lejonsson-personal.
Torsdagen när Blender gästade Gussjönoret, så slogs “personbästa” för Lejonsson sen de tog över. En fantastisk kväll detta. Och nu när Sannex kom, överträffades även detta rekord. Detta medförde ju rimligtvis i sin tur att det blir något trängre, bökigare och stökigare. Men detta till trots så blev det ett Skdl enligt mitt sätt att se det. … ähh jag håller er inte på halster längre. Skdl på Egon-språk betyder: “super-kanon-dans-läge” och Lbhj = “lätta buffelhjordar” dvs lite buffligt och ruffigt.

Man skulle kunna tänka sig att energin skulle börja ta slut på en som snart är ett halvt sekel gammal, när man dansat torsdag fredag nonstop, och därefter promenerat 4 mil i Stockholm, plus alla syn och hörselintryck, samt konspirationer som uppstått. Men det är en tuff gubbe … akta er ni… kan jag o ja. Så givetvis kör man högsta växeln i dans även till Sannex på Gussjö. Annars har jag ju kunnat stanna hemma.

Vissa danser när jag för, och någon liten dansälva följer lätt som en lärkfjäder, kan nästintill liknas med poesi. Fysisk poesi. Så och denna kväll, ett flertal danser. Det är dock inte alltid lätt att läsa poesi när en störningar i form av buller uppstår. Ej heller att dansa poetiskt i lätta buffelhjordar… men några gånger lyckades jag/vi.
Än idag kan jag bli fascinerad över andras vett och etikett på dansgolvet.
Alla är olika vana dansare, och jag är inte den typ av människa som dömer folk utifrån kompetens, oavsett vad det gäller, så även i dans. Men när kunskapen finnes, och vett och etikett brister kan det hända att svaga tendenser till irritation uppstår i min självlysande danssjäl.

Som tex när dansgolvet är smockfullt och vissa buggare “kastar iväg” tjejen likt Baloo gör med King Loui i Djungelboken, och tjej hamnar i skallen på min danspartner. Då kan fula ord försöka ta sig ut genom min i övrigt såpatvättade mun. Lika så …oavsett kompetens, så är det förbryllande när tung hane/promenaddansare med vidöppna ögon dansar emot en, och rätt in i mig och min partner, utan att visa minsta antydning till att undvika krock… och sedan till råga på allt se förnärmad ut över att jag haft oförskämdheten att vara krockkudde åt honom.

Nåja … det är bra på ett vis att det är lite buffligt, då det innebär klirr i kassan för arrangör, vilket ökar troligheten för fortsatta danstillställningar… vilket i sin tur gör att jag och övriga dansnördar har en arena/ett forum för vår danssjuka.

Det var så många fantastiska danser i onsdags, att det tar för lång tid att räkna upp dem alla. Men minst 5 av dansälvorna, gjorde tillsammans med mig danspoesi denna kväll. Mitt i buffelhjorden.

Och i vanlig ordning när jag dansar, så eggar jag tjejer till att sätta ‘pp håre !

smiley