Blixtar och dunder, magiska under

Plötsligt en dag har det hänt, åh… vilken tur
(Du är en lyckofigur)


299:- och jag hittade mina magiska dansskor. Glatt yta att glida omkring på med mina foxtrot-snurrar, men ändå inte stumma. Jag blev nästan inte ens trött ikväll. Tänk om jag hunnit dricka vatten mellan danserna oxå.
Jag köpte mig lite hopp av Urban Rudolfsson idag också. Ja, jo jag kompletterade upp mitt hjärta och mitt kors på halsbandet, med et ankare. Och det funkade skorna hopp-ade fram, så lätta var de.

Dansstilar var det ja. Jag har ju varit flitig med att driva lättsamt med olika stilar, men även med mig själv på det stora hela. Men har saknat en humoristisk beskrivning av min egen dansstil, eftersom jag aldrig ser mig själv dansa. Och jag dansar iofs med rätt utfläkta ben, och oerhört varierande skulle jag tro. Så jag frågade min vän, vars dansstil jag döpt till “aristokraten” om han skulle kunna benämna min dansstil. Det tog 2 sekunder innan han kläckte ur sig:

– Gräddvispen !!!!

Den känns som jag kan leva med smiley
Är man “dansgud” med magiska skor, kan man bjuda på mycket. Spec som jag dessutom är något så ovanligt som dryg och ödmjuk på samma gång.
I kväll stötte jag på en av de märkligaste dansstilar jag sett, där killen såg ut att gå på styltor, fast han var kortare än mig. Bredbent, stelt, och i entakt. Alltså fick han heta styltmannen.
Är killen en stor bredryggad herre som en lagårdsvägg, och utan diskussion väger en bra bit över hundra. Och dessutom dansar med nån slags vaggande sidledesvariant av “hunklunken” jag då täcker man lätt upp minst halva dansgolvet när jag försöker på olika sätta snirkla mig förbi på dansgolvet. Ja då blir dansstilen och personligheten:
“Den dansande väggen”

När jag dansade på Bergsåker, hade rätt många posörer löst in sig. Posörer är de som inte dansglädjen i sig är nog för, utan de behöver kontinuerlig visuell bekräftelse av de stackare som inte dansar för tillfället.
Unga tjejer som dansar förbi och jagar “likes” i form av gillande blickar.
Men som normalt sett inte tillhör ens “dansharem”

En oerhört vacker människa, kom i mina armar under den dans de numera kallar sista dansen, men vet är den näst sista eftersom alla band numer ska stampas och klappas in till en extralåt.

Kung Midas, Lejonsson .. is the man… allt han rör blir till guld, dansguld