Min morfar var en klurig gubbe. När han var ung, var det helt andra premisser för att få mat på bordet, och pengar till hushållet. Så vid ett tillfälle råkade en älg springa i vägen för morfars gevärskula. Och det var ju tur det, för då slapp de vara hungriga. Men den älgen var ju olovligt skjuten, så morfar gömde den så gott han kunde i verktygsboden.

Och morfarn var lite ängslig att nån skulle få reda på att han hade älg i verktygsboden, så han slipade yxor, han slipade sågtänder, knivar och liar och allt som kunde tänkas slipas.

Men det var oherrarns myche onga på gårn, från hela grannskapet, minst 15 st. Och onga är ju av naturen nyfiken av sig. Och Pelle Olsson stack in huvve i boa mens morfarn slipade för fullt och frågade:

– Vad gör du farbror Ture ?

Morfarn, med gravallvarligt ansikte, och busglittrande ögon, som var hans humoristiska signum, svarade

– Här ska knivar slipas och halsar skäras

varpå alla onga försvann utom min moster (hans dotter)

Min mormor träffade fru Olsson hos handlarn dan därpå, och fru Olsson frågade förskräckt till min mormor:

– vad var det med Ture igår ? Pelle kom hem igår, skrikandes “Farbror Ture ha vörte tokit, han ska skära halsen av oss allihop”

Men mormor fann sig och slätade över köttgömmehistorien med att hävda att morfarn (Farbror Ture) var orolig att när det var så mycke barn ikring, och han höll på med knivar att de skulle göra illa sig.

Nu är det nog preskriberat dock 😉


Den andra roliga

Nu i sommar har jag lovat mina goda vänner och goda grannar Anneli och Martin att vattna deras fiskar, och mata deras blommor, eller om det var tvärtom ? 😉
Och det under en månads tid. Och då har jag skrivit in i kalendern på mob, så jag ej ska glömma det, så fiskarna torkar ut, och blommorna svälter.

Men så såg jag i kalendern att det var ett sexdagars glapp i vattningsschemat, om jag inte gick ner denna kväll. Så jag gick dit, vred om nyckeln i dörren och såg att posten inte låg vid brevnedkastet …och Martin sitter i kalsonger på sängkanten, och Anneli nedbäddad.

Vi skojade om att de var på väg att göra syskon åt Louise…. och jag erbjöd mig o krypa ner la mä dom 😉

Men jag gick snällt hem och borstade tanden, bloggade och nu ska jag “titta in i huvvet”

gonatt !