För ord är viktiga, ord är farliga;
Orden ger också makt
Jag är en tvivlare;
För jag ser det jag ser
Och jag vet vad jag vet

/B.Afzelius


Borgarnas språkbruk

Ja ord ÄR viktiga, och vi bör beakta på vilket sätt de används av individer, politiska grupperingar etc. Jag har tidigare varit inne på hur de används av borgerligheten för att förvränga sina agendor. Tex “det ska löna sig att arbeta” för att se till att folk som är sjuka fått sämre trygghet. “Det utbreda försäkringskassefusket” som senare visade sig var på 0.04 % och utredningskostnaderna var större än kostnaderna för själva fusket, och riktade sig mest till människor som hade lite pengar. Eller vad sägs om: “Flexibilitet på arbetsmarknaden” och “bemanningsföretag” för att upphäva den arbetsrätt våra förfäder krigat sig till fackligt.

SDs språkbruk

Sverigedemokraterna och dess använder sig oxå av den typen av språk för att uppvigla massorna mot flyktingar, tiggare etc.
Vi känner ju till hur de åberopar att de blir tystade, trots att det inte finns något parti eller någon politisk uppfattning,som tar så mycket plats i media med en enda fråga. Om nu rasistisk inflikning ska kunna räknas till en politisk uppfattning, eller om det som jag tycker, bara är människoförnedrande och falsk.

på tal om överrepresentation

Ett annat ord/verktyg de ofta använder sig av är “överrepresentation” Och då vill de misstänkliggöra invandrare pga sk “överrepresentation i brottsstatistiken”. Och då lyfter de fram viss typ av brottslighet för att på så sätt snedvrida verkligheten och hetsa folkgrupper mot varann. Tex så läste jag för ett tag sen, att invandrare var kraftigt överrepresenterade i gruppvåldtäkter. Det förhöll sig som så att 8 av 10.000 invandrare (som förövrigt dessutom inte är en homogen grupp att beakta statistiskt, eftersom den sammanklumpningen består av säkert 60 nationaliteter, kulturer och religioner)
Här vill man påvisa hur invandrare beter sig, trots att 99,92 % uppenbarligen inte begår detta brott. Och givetvis så är man tyst om de brott där tex nordbor är överrepresenterade.

Men …om jag återgår till min spaning. Det finns en grupp som är brutalt överrepresenterade i sociala medier och kommentarsfält. Och det är just främlingsfientliga och rasister, eller som de föredrar att kalla sig själva, apropå ordförvrängningar: “kritiska till integrationspolitiken” ….även om jag aldrig sett nån av dem förbättra möjligheten till en schysst mottagning av flyktingar. Och iom den medvetna överrepresentationen vill man påskina att det är “folkets” åsikter de förespråkar. Tom nu, när de ökat så högt som till 15 % ….så är det fortfarande mindre än 85 %

Många som sväljer den missvisande rasistiska propagandan, blir dessutom arga och upprivna över att bli kallade rasister och åberopar ett “bättre debattklimat”
Och att man ska vara snälla mot varandra. Fast jag har ju svårt att förstå deras vädjan. Utifrån att deras ingångspunkt i debatten är att förminska, förnedra och förneka andra människor för deras religion, kultur och nationalitet… har man inte då liksom satt tonläget för vad man får tillbaks. dessutom har jag mest sett sansade inlägg från antirasister…. de som har främlingsfientliga åsikter vill nog helst inte blöi motsagda och överbevisade… det är för jobbigt för dem att inse att de blivit lurade att tro på en lögn.