Jag undrar hur många kalorier man bränner på 3½ timmes effektivt styrdansande ?
smiley

Igår var jag på dans igen, bland hunk-lunkande hunkar, dansgudinnor, uppbjudnings-hökar. Bland självlysande danssjälar, ofrivilliga panelhönor, dansande “dörrvakter” och Pattern-dansörer.

Denna gång till Jannez, på Ånäsparken i Kovland/Sundsvall.
Och jag ljög för en vän innan dansen. Jag lockade henne att komma med motiveringen att jag troligtvis är lättare att få tag på uppjudningsmässigt på Ånäsparken i Kovland, än andra dansställen. Så blev det inte, så var det inte igår. Så jag blev en lögnhals igår
smiley

Uppenbarligen pågick det ett krig på dansgolvet som jag som manlig dansgud smileyinte uppfattade från samma perspektiv, som kvinnliga danserskor och dansgudinnor. Några ur mitt dansharem smiley … beklagade sig över att många kvinnor var som hökar med klor, för att hinna bjuda upp den de ville. (Uppbjudnings-hökar). Och när jag tänker efter, så var det ju iofs inte helt ovanligt ett kraftigt överskott på dansanta damer, och ett underskott av dansanta herrar. Så … jag vet inte, det kanske är enda sättet, att vässa sina uppbjudnings-klor ?

Hjäääääälp !

Asså grabbar, nu får ni ta o kamma er, skärp till er för h-vete. Det finns ju massor av danshungriga dansgudinnor ute på danslogarna. Då kan ni inte sitta o försoffa er till TV-spel, eller va f-n det är som hindrar er från att ut och styra Quinns. Man får ju liksom kramas jättemycket. Jag har hört talas om dem som får göra mer än kramas till och med …. ja fika o sånt då rå. Nä nu behöver jag/vi hjälp grabbar, vi måste ta vara på våra dansgudinnor, och de som aspirerar på att bli det. Vi kan inte ha dem ute efter panelen, eller genom mansunderskott förvandla dem till Uppbjudnings-hökar. Det är ju faktiskt ert fel att de förvandlas till det 🙂

Uppbjudningstekniker och nobbningstekniker

Jag har ju skojat till om både dansstilar och uppbjudningstekniker genom mitt bloggande. Om tex “armlåsningen bakifrån” som uppbjudningsteknik. I styrdansvärlden är det ju lite tabu att nobba folk… åtminstone gör jag det näst intill aldrig. Men då har jag både kommit på mig själv, och andra när jag är på väg att bjuda upp, eller dom är på väg mot mig, hur många undviker att bli uppbjuden av någon man då inte vill dansa med för tillfället eller alls.

För på många sätt bjuder du inte bara upp genom att yttra orden “ska vi dansa ?”. Det är ju kroppsspråk och blickar, och tjuv o rackarspel inblandat även i den ädla konsten att bjuda upp, och därmed även att nobba på ett diskret sätt, utan att verbalt behöva nobba. Tex så har jag några av mina favoritdanserskor som jag bara behöver lite lätt kaxigt nicka till med huvudet så de ser, så kommer de som ett skott.
smiley

Många som jag vet gillar att dansa med mig tar jag bara tag i handen och drar ut på dansgolvet. Nu kanske det händer att jag misstar mig på någon enstaka person… men som efter ett par danssnurrar inser att de gjort ett bra val. ( ja men va då “skryt” …änte sant då?)
smiley

Men sen finns ju även ett alternativ till, och det gäller då främst obeprövade danskvinnor för min del. Och det är att tydligt gå fram emot dem, möta blicken och sträcka ut en hand, ja o kanske till och med yttra de klassiska orden: “ska vi dansa?”
På så sätt ger jag dem chansen att undvika min blick, eller snabbt bjuda upp nån annan, eller ännu mer drastiska metoder.

“Den förvirrade vettskrämda kaninen”

“Den förvirrade vettskrämda kaninen”… är en …åtminstone av kvinnor beprövad nobbnings-teknik. Har ni nånsin kört bil när en hare eller vildkanin kommer upp på vägen och istället för att illa kvickt hä sig av vägen förvirrat och hypersnabbt springa zick-zack på vägen ? Lite så är den nobbnings-tekninken, Kvinnan kan (då mot bättre vetande) vrida huvudet nervöst åt höger och vänster, trippa oroligt på tå fram och tillbaks och försvinna uti periferin.

Givetvis är det utifrån okunskap om de isf beter sig på det viset mot mig eftersom jag är en dansgud helt enkelt ( ja men va då “skryt” …änte sant då?)
smiley

Den enträgne vinner

Det finns en lite gubbe i rutig skjorta, som på ett sätt jag måste imponeras av. Han må väl inte vara nån mästardansare, och ej heller nån muskulös slim ung hunk. Men han ÄR enträgen. Nobb efter nobb tycks inte nedslå denne gamle man. Han fortsätter enträget bjuda upp trots bakslag efter bakslag. Men så fick dansa med vacker kvinna tvärrandig kjol och askungeskor oxå. En kvinna som jag själv gärna styrt runt… men fegade ur på att bjuda upp. Sen att hon kanske varit mer nöjd med dans medc mig är en helt annan sak. ( ja men va då “skryt” …änte sant då?)
smiley

Som vanligt skämde Carola bort oss med gott fika. Och nu sa hon att hon inte skulle hinna med att baka tills ikväll. Och vid ett svagt ogenomtänkt ögonblick erbjöd jag mig att fixa med bakning. Carolas bärkaka ger högt ställda förväntningar. Men va f-n de e väl bara att pröva …. misslyckas jag så slipper jag väl baka framöver.

Jag vet inte hur många det var där igår, men dansgolvet överfullt, dansverandan överfull, och ändå stod det folk, mest kvinnor efter väggarna. Jag tror lätt det var över 400 jallafall… undrar vad danskungen Egon tror om det