I livet gör vi val precis hela tiden, varje vaken minut gör vi olika val, även om vi bara sitter still med armarna i kors, är detta ett val. Vi väljer att gå och borsta tänderna, vi väljer att ta hand om våra barn.

Samtidigt kan vi inte ta alla strider samtidigt, vi kan inte förändra omvärlden allena. Allt jag egentligen kan förändra är mina egna tankar, värderingar och handlingar, och det kan vara svårt nog många gånger. Men endast genom mitt exempel i ord, tanke och handling, kan jag i bästa fall påverka någon annan att göra nya val. Men i de allra flesta fall förändrar sig inte folk om de inte måste, om de inte ställs mot väggen av en inre kris, eller en yttre kris som får dig att se saker ur nytt perspektiv.

Jag ser hur nära och kära vandrar in i mörkrets rike, i trångsynthetens land, och börjar tala 40-talstyska. Och trots att Björn Söders citat är näst intill identiskt med Herman Görings kring synen på tiggare, så fortsätter okända svenskar, bekanta och tom vissa vänner följa dess budskap, eller i smyg hålla med dem, fast de “inte är rasister”. Läste ni vad jag skrev? … näst intill identisk med Herman Görings syn på tiggare !!!!

För de som inte visste det var Herman Göring en av de gravast ansvariga under Hitlertyskland, som utrotade miljoner, judar, romer och slaver.

Kanske folk bör fundera lite till på om vi vill gå in på den vägen igen ?!

Jag är rädd för att vi i Europa inte tog lärdom av vad som hände i Tyskland och Europa under 30 och 40-talet. Och det värsta kan inträffa igen…. Allt som behövs är att ekonomin kraschar i Europa och världen, så är jag rädd för att dessa krafter inte stannar vid rätten att få kalla en chokladboll för n***rboll.