…. i styrdans igen

Bestämde mig inte för att fara på Hällesjö och Blender förrän i morse. Men oj vilket bra beslut. I fredags var jag så slut och less… så jag funderade ett tag på att skippa dans några månader. Men danskungen fick mig på andra tankar.

Det gladde mig innerligt att se Lejonsson och Lina på dans igen. Det är omöjligt att inte tycka mycket om dessa två dans-ikoner. Jag fick dessutom äran att dansa med Lejoninnan vilket gladde mitt hjärta och mina dansben extra. Lejonsson själv fick “åthutning” av mig när han glömde att dansa och ha roligt hela tiden i första halvlek… men ha skärpte till sig när jag sa åt honom att “ha roligt för h-vete” Jag tror för övrigt att jag måste göra en blåbärspaj åt dem.
smiley

Dansgolvet på Hällesjö är ju för övrigt fortfarande i minsta laget. Nu var det dryga 200 inlösta 235 tror jag danskungen Egon sa. Och visst fanns det en och annan blundande “mysgubbe”, och några dansande zombies, bufflar och bulldozers. Men på det stora hela gick det rätt bra med tanke på hur litet golvet är. Med Zombies menar jag äldre eller yngre herrar, som med en skräckslagen stirrande blick dansar in i en om och om igen med öppna ögon, som om de vore radiostyrda.

En av alla de tjusiga donnor som jag dansade med ikväll, funderade nog hur jag var funtad. Och det kan man ju faktiskt med all rätt fundera över. Det var så här att jag efter en av två danser sa att jag hade spanat rätt, när jag gissade att hon var duktig att dansa. Och jag sa att kvinnor ofta tittade på fötterna på män som dansar för att spana in deras dansduglighet, och att jag lärt mig av dem. Då tittade hon lite suspekt på mig o sa…

– Men du tittar väl inte på fötterna när du dansar ?

– Nej det blir ju lite svårt så vida inte du har fötter som pekar bakåt.

Och det var kanske tur då att jag behöll nästa “förtydligande” över vad jag menade, för mig själv. För när jag kollar in kvinnors fotarbete så tittar jag på hur smidig och lätt de följer. Men mitt ordval var nära att bli:

– “Jag kollar om kvinnorna är lätt på foten”

Men som tur var så svalde jag den “grodan”

När man dansar bland så mycket folk på så trångt dansgolv, så tycker jag vi borde lära oss av skidåkarna. Ja men har ni inte sett hur de lägger handen på staven i utförsbackar för att inte åka in i framförvarande skidåkare ?
Nej inga stavar på dansgolvet !!!
Men jag brukar, när någon kommer med ryggen mot enn sätta handen på deras rygg, så de känner av att de ska “stoppa” där. Zombies, bulldozers och myzgubbar tror jag inte reflekterar över det som ett varningstecken i vänskaplig anda, utan som ett hot och ett hinder, och trycker med all kraft ifrån sig allt som är inom deras armlängd…. som tur är har de ofta korta armar 🙂

En kvinna jag dansade med hade haft otur med danspartners några danspartner i rad, och dansade en med mig, då hon mellan danserna sa:

– Tack, det behövde jag

Då flinade jag upp mig, och sade i all ödmjukhet:

– jag brukar tänka att jag är som en liten present på dansgolvet, för de som bjuder upp mig

En tjej/kvinna bjöd upp mig, och efter en dans smickrade hon till sig en till direkt på, vilket jag ibland gör iofs, men försöker att finnas tillgänglig …
Hon sade att jag var kvällens bästa dans för henne…

Dansprinsessan från Helgum bjöd till fantastisk dans oxå, likaså IB från Jämtland, Eva, Bettan, Hanne mfl mfl