Denna kioskvältare till rubrik, stod att läsa i Allehanda för et tag sen:

http://www.allehanda.se/angermanland/solleftea/fler-villor-fotograferade-i-solleftea

////“Förra veckan stoppade polisen två män då de fotograferade villor. Nu har villafotografer observerats i ytterligare ett bostadsområde. Förra onsdagen kallades polisen till området Skedom i Sollefteå efter att oroliga husägare hade sett två män som gick runt i området och fotograferade vissa av husen.
Nu har två män och en ensam kvinna observerats i bostadsområdet Skärvsta, där de har fotograferat villor.

– Jag stod i köksfönstret när en kvinna klev ur en bil och började fotografera mitt hus, berättar en person.

Polisen gjorde en utlänningskontroll på männen som fotograferade i Skedom. De släpptes dock då de inte hade begått något brottsligt och då de inte var efterlysta.”////


Egen erfarenhet av att “vara en sån där hemsk fotograf”

Jag blev ju faktiskt själv på öppen gata verbalt attackerad av upprörd villaägare i vintras, när jag en decemberdag blev helt begeistrad av vintersnön som föll på vår vackra stad. Gick runt och fotograferade grenar som blev tunga av snön, och hängde ner över vägarna. Staket som innan snön kom varit helt oansenliga, men nu förvandlats till julkorts-status. Och ja … hus som blivit klädda i snö i vintermörkret.
Men han gick och hämtade granne och funderade “va fan jag trodde jag höll på med” Jag har alltid gett hemsideadress och dylikt för folk att titta på, när det funderar. Men han var inte intresserad av att få veta …
En konstnär (undertecknad) gick ut i vintermörkret full av vinterglädje och julkänslor, och han kom hem kokande förbannad, desillusionerad och tappade lusten till fotograferandet och att skapa vackra bilder för folk att betrakta.

Gratis reklam för Sollefteås skönhet utan förtjänst – men huvva

Jag hade en gång en hemsida med över 10.000 vackra bilder, främst på Sollefteå med omnejd, samt evenemang i området. Den hade följare över hela världen, och ökade kraftigt hela tiden. Jag tänkte helt naivt att det skulle vara bra reklam för bygden. Jag började faktiskt fotografera utifrån det faktumet att det fanns väldigt lite bilder på vår fantastiskt vackra stad och vackra landskap. Och alla fina evenemang som hålls, och människor i aktion. Jag tillhandahöll denna sida gratis utan baktanke …. ( ja jag vet att det luktar “dödsmördar-kommunism” om att inte ta betalt och utnyttja folk) Men så gjorde jag… ur ett lokalpatriotiskt, och konstnärligt perspektiv.

Men kommunen som inte ville länka till sidan med gratis reklam för dem, pga att jag var en tänkande person som hade åsikter på en blogg, var bidragande till borttagandet av sidan. Människor som blev “kränkta” över att ha hamnat på bild i offentligt sammanhang, var bidragande, och sura gubbar som tog mig för inbrottstjuv för att jag fotade vackra vinterbilder.

Förenklande = fördummande och frihetsberövande

Dessa är exempel på hur de förenklade lösningarna försvårar skapandet av ett öppet tolerant samhälle. Och det finns alldeles för gott om exempel på denna typ av trångsynthet, begränsande och egennytta- tänkande med egentligen potentiellt katastrofala konsekvenser som följd. Ska man fortsätta på inslagen linje får man nog:

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

– vi får nog lov att låsa in alla som inte är villaägare ?!..i synnerhet fotografer ?!

– vi får nog lovatt låsa in alla som tilltalar barn, i synnerhet män, även om de bara vill hjälpa till och vara snäll. ?!

– vi får nog lov att låsa in alla som som kommer 3 minuter för sent till tvättstugan, och har glömt göra rent filtret till torktumlaren ?!

– lov att låsa in alla som spelar fotboll på icke angiven plats trots att de som hotade barnen med polis, var de som sett till att den angivna platsen försvann, dvs fotbollsplanen i grannskapet. ?!

– Skåpbilar måste förbjudas eftersom det förekommit rykten om att de åker runt och raggar upp småflickor ?!

– Och om en Afrikan mördar en svensk kvinna på IKEA, så kanske vi ska utvisa/låsa in alla Afrikaner ?!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

De enkla lösningarna försvårar ett öppet samhälle
om problem föreligger inom ett område så ska tydligen alla inom den gruppen kategoriseras, straffas, övervakas och marginaliseras. Det är dessutom den här typen av förenklade, fördummande resonemang som möjliggjort för SD att dupera och lura folk till att stödja dem, och till att de växer… jag är inte förvånad faktiskt, eftersom jag ser det jag ser, och jag vet vad jag vet.

Många av bilderna finns för övrigt på min facebook att betrakta, och fritt fram att titta på, och anmäl gärna till polisen om nåt vackert hus i solnedgång dyker upp !

Och nedan ett kul citat från filmen “Crocodile dundee” i ämnet som belyser vad fördomsfullhet kan skapa för situationer:

– Ni kan inte fotografera mig
– Tror ni att kameran tar er själ ?
– Nej ni har linsskyddet på

Jag uppmanar alla lättkränkta trångsynta människor att “ta av linsskyddet”