Hej far … har du tid en stund ?

På ett personligt plan, har jag haft en riktigt bra sommar faktiskt.
Dansen och musiken har stått i centrum, plus att jag fått många tillfällen att hjälpa nära och kära, och okända människor, med saker de behövt hjälp med. Sådant gör mig lycklig och hel far ! Jag har gett pengar och mina leenden åt tiggare, jag har vattnat blommor, burit möbler, varit datasupport etc etc…

Du … om du surrar nå’t med chiefen, kan du inte höra med honom, om det kanske var så han hade tänkt det med oss människor, att vi skulle finna glädje i att hjälpa varandra ? Nej jag anser mig inte vara bättre än andra, men pga av att jag får möjlighet att hjälpa, kanske jag blir delvis lyckligare än folk som finner det svårt att hjälpa, svårt att dela med sig. Men det finns oerhört många goda människor oxå. Det vet jag.

Och när de mörka, svarta molnen åter hopar sig över Europa, med rasåtskillnad, segregation, snålhet, hets, hat och främlingsfientlighet som grundtanke, så kommer dessa goda krafter prövas, och övervinna hatet, det tror jag på, men måste vi återigen ner lika djupt som då på 30 och 40-talet innan det vänder far ?
Jag brukar inte lägga människors handlingar på Guds ansvar, och gör det ej heller nu. Men jag önskar innerligt att detta hat upphör…. snälla chiefen, om det är nåt du kan göra, så gör det. Hjälp de goda krafterna, och kasta ljus över de mörka krafterna.

Jo… och far, mitt i allt detta som sker, flyter vardagen på, och jag ska ut på lingonjakt. Hade vart roligt om du kunnat följa med far. Moster är ju lite för ofärdig och för dålig balans, och dessutom 83 år, så hon varken får eller vill följa med. Men hon var med och plockade svartvinbär far… duktig tant det där.
Och det blir högst troligt en sommardans till, fast det är september.
Flitiga biet C och jag åker nog till Jämtland, och kanske får med oss några “tokiga” styrdansare till. Du hade mått gott av att höra dansbandsmusiken nu… den har blivit bättre tycker jag Och än lever styrdansen far… mycket tack vare eldsjälar som Lejonen, och dansnördar som mig själv, flitiga biet, danskungen och övriga “kallvattendrickare”

Nä nu jett jag nog slappa framför teven lite, innan jag tittar in i huvet. Sen blir det lingonjakt far… hälsa chiefen !