“Musiken har under mina två år som artist, relativt långt. Men i vissa fall så är det inte på grund av min sångröst som folk känner igen mitt namn. Jag är nämligen osjälvutnämnd professionell, provokatör.
Och av någon anledning så älskar kvällspressen mig. Jag skapar rubrik efter rubrik, efter rubrik, efter rubrik. Och mina inlägg på sociala medier tenderar till att börja hetsiga diskussioner. Som oftast slutar med personangrepp., hot och kränkningar. Varför blir folk så pass upprörda, så de känner sig tvungna att spy ut sitt hat på tangentbordet ? Utan att tveka över att klicka på ’skicka’ . I 99 fall av hundra så är det för att jag är en högljudd, ung, feminist som vägrar be om ursäkt för att jag tar plats.
Jag vägrar ta skit från män. För majoriteten av de som önskar att se mig mördad eller våldtagen, är just vuxna män. Jag vägrar att göra mig till en mindre person för att behaga samhället. Jag vägrar klappa patriarkatet medhårs. Och jag vägrar titta på när folk lever i sin trygga bubbla. Jag vill göra det obekvämt för jag vill att folk ska vakna och engagera sig. Många är idag rädda för att bli associerade med feminister. Nästan lika mycket som man inte vill bli förknippad med rasism, homofobi, och Nazism. Men vad är det folk är så rädda för ? Att bli stämplad som en manshatare ? Att vi ska leva i ett Matriarkat ? Vi lever just nu i ett patriarkat som definitionsmässigt betyder att det är de samhällssystem där män har den primära makten och de flesta ledande positioner inom politiska-, ekonomiska-, religiösa-, sociala-, eller finansiella institutioner domineras av män. Jag som kvinna tycker förståss att detta är otroligt tråkigt. Och manshat är för mig en förkortning för hatet mot machokulturen och patriarkatet. Jag hatar macho kulturen för att det ger ett skevt ideal som killar känner sig tvungna att leva upp till. Jag hatar normerna som talar om redan för barn, vilka färger man ska gilla Och vilka leksaker man ska leka med, beroende på kön. Jag hatar att samhället är så präglat av machokulturen, så killar inte känner att de kan prata om känslor, utan att bli stämplade som fjantiga, eller tom tjejiga. Och att detta resulterar i fler självmord bland män än kvinnor
Jag hatar, att machokulturen nedvärderar allt som anses vara feminint. För det är väl inte raketforskning att konstatera att killar visst har känslor, trots att de har nåt som dinglar mellan benen Jag hatar machokulturen för att den uppmuntrar till våld. Du som tycker att jag är äcklig, och borde dö, du får tycka det Det finns ingen lag som håller koll på människors tankar Eller vad du och din kompis pratar om i fikarummet, när ingen är där.

Men nä’r det du tycker går från tankar till skrift, och du publicerar det nånstans, så begår du ett brott Jag såg för ett tag sen en kille som undrade om varför det blev ett sånt liv om just mig. När det finns andra som också blir dödshotade. Och han har rätt. Det värsta med att läsa sånt här, är att jag vet at jag inte är ensam om det. Jag vet att hatet inte grundar sig i mig personligen. Det handlar många gånger om att en kvinna, speciellt en ung en ska tystas ner Ingen och inget ska få störa den manliga friden Och ofta får jag läsa att jag ska sluta göra mig själv till ett offer. Men jag GÖR inte mig själv till ett offer. Jag ÄR ett offer för den sexism som finns Och det finns inget svagt med att erkänna det. Det är varken fult eller skamligt opch det är inte mitt fel för det är aldrig offrets felOch det är nåt som folk måste fatta. Man måste kunna generalisera för att se strukturer. För om man blundar för strukturer då kan man inte se hela bilden Och det är då lätt att förneka att problem finns i samhället. Vilket är samma sak som at förbise. Eller tom strunta i folk som blir förtryckta. Pga hudfärg, religion, läggning, eller kön. Manshat är inte riktat till män som personer, Jag vill att du som lyssnar ska förstå att jag inte hatarmän eller killar som individer. vill att du som lyssnar ska förstå, att jag inte hatar min pappa, min morfar, eller mina bästa killkompisar. vill att du som lyssnar ska förstå att manshatet är riktat till patriarkatet och machokulturen. Om du har förstått detta, vill du då fortfarande våldta mig. Vill du fortfarande slå ihjäl mig. Vill du fortfarande se mitt lik.

Det jag pratar om är ett samhällsproblem. Där alla har en mer eller mindre betydande roll, oavsett kön. Och trots att det finns män som absolut inte känner sig bekväma i machorollen som präglar samhället, så är det fortfarande män i grupp som upprätthåller både patriarkatet och machokulturen.
Eftersom män har de ledande positionerna inom i princip …ALLT. Och manshat är ingen lösning på något här i världen. Det är inget sätt för att bekämpa annat hat. Men det är en sund reaktion på kvinnohatet, som genomsyrar samhället. Kvinnohat leder till misshandel, att kvinnor tvingas jämföras med andra kvinnor. Våld, våldtäkter, förföljelse, och hot. Den farligaste platsen en kvinna kan vistas i, är hemmet. Kvinnohat, leder till mord. Och i många fall skuldbeläggs också offren för detta. Kanske för att hon inte gjorde tillräckligt mycket motstånd, eller för att hon aldrig sa ifrån Manshatet dödar ingen Manshatet skadar ingen Manshatet är inget samhällsproblem, och kvinnohat föder manshat. Och det är helt naturligt att hata sina förtryckare., o och vad dom utsätter en för. Och min plan är absolut inte att utesluta män från debatten. För trots att män inte kan göra anspråk, på en kvinnas känslor, och upplevelser, så är män 50% av hela diskussionen. Och är inte okapabla till att delta., och göra en förändring. Men feminism fokuserar på kvinnor, och ska inkludera homosexuella, bisexuella, transsexuella, queerpersoner. Icke binära. För vi är inte lika privilegierade som den vita mannen Feminismen är ingen synonym med jämställdhet. Utan ett verktyg för att nå jämställdhet.Och jämställdhet kan inte gå för långt Det säger sig självt. Något som är i perfekt balans, kan inte tippa över. Det finns ingen mall som talar om för dig hur du ska se ut för att kämpa för en bättre värld. Det är vi feminister som höjer våra röster, så att alla ska få ha rättigheter. Vi höjer våra röster i protest för att alla ska kunna få identifiera sig med det kön man känner sig hemma i. För kärlekens skull, för att man ska kunna få älska vem man vill. För rätten till din egen kropp. Och för att ingen ska bli utelämnad eller exkluderad.”