(kortversionen för er som inte orkar läsa: Tyskar har blivit goda , och Israel onda) köper ni inte det får ni läsa färdigt hela resonemanget

Hörni … jag har tänkt på en sak.

För inte så länge sedan ur ett historiskt perspektiv, ansågs Tyskland och Tyskarna vara jordens avskum av väldigt många världsmedborgare. Nu har vi ju blivit ganska bombarderade av hur goda Amerikanarna var under världskriget, och hur onda tyskarna var. Nu är det väl inget tvivel om att Hitler Personifierade ondskan, medan de krafter som bestred honom naturligtvis kom att betraktas som goda. Det är naturligt. Däremot kan vi vara säkra på att Amerikanarna eller för den delen inte någon annan nationalitet var rakt igenom änglalika, tex napalm och Atombomber. Krig är krig, och får de godaste människor att göra fruktansvärda saker, men oxå de svagaste att göra stordåd ur mänskligt perspektiv.

Svenskar ser kanske på sin egen krigshistoria som oskyldigt vit. Men faktum är att alla partier i en samlingsregering, utom dåtidens vänster, såg till att släppa igenom Hitlers trupper via järnväg, genom Sverige.

Judarna var de erkänt mest utsatta, eftersom de systematiskt blev förföljda och mördade. Judarna har emellertid fått det bekräftat av omvärlden, det ohyggliga brott som Nazityskland begick, mot mänskligheten, och Judarna. Medan Romerna var minst lika utsatta, men de förföljs än idag.

Nu bör vi ju ha i åtanke att inte alla tyskar var onda då, att många förföljdes och fick sätta livet till. Kanske de allra flesta var goda… jag vet inte faktiskt, jag levde inte då. Men klart är att om man har att välja på att bli soldat eller bli skjuten, så kan det hända att även jag skulle valt soldatyrket. Men återigen, det är hypoteser. Hur som helst skulle jag nog dött rätt omgående, för om de inte arkebuserat mig för desertering, så hade jag nog varit en lika potentiellt usel soldat, som jag skulle varit pote3ntiekkt usel företagare (man måste kunna ta betalt som företagare, man måste mörda som soldat)

Så då och där var allt tydligt o klart, ur ett historiskt perspektiv, Amerikanarna och Engelsmännen var de goda hjältarna, Judarna offren och Tyskarna de onde. Det har man ju sett på AMERIKANSKA krigsdokumentärer. Så det måste ju vara sant.

Lika självklart var det med Ryssland att de var skurkar. Och jo Stalin var ju en kolossalt grym diktator i klass med Hitler, det är bortom allt tvivel, inget ifrågasättande där inte. Skillnaden var att Hitler besegrades, det gjorde inte Stalin. utan Stalin hade inte Hitler besegrats av västmakterna allena, det råder inget tvivel om detta, men nämns sälla i de Amerikanska krigsdokumentärerna, för att han de facto var en lika grym diktator, och kunde ju inte föräras. Och dessutom avslöjades ju grymheterna i Tyskland på ett mer uppenbart sätt jämfört med Sovjet. Och det har resulterat i två saker, dels att det inte finns några faktiska sanna siffror över hur många Stalin mördat, och det i sin tur i att det blivit fritt fram för högern i västvärlden, och även brunhögern att spekulera vilt. Och då menar jag vilt. Och detta i syfte att smutskasta dagens politiska vänsterkrafter. Va va sa jag just ? Finns det folk som menar att Sveriges vänsterrörelse är skyldiga till miljoner döda i Sovjetunionen ? Ja det finns faktiskt så imbecilla människor. Och det gör mig mörkrädd för framtiden.

Efter kriget gavs området i mellersta östern bort till Judarna att bilda en egen stat, Israel, samtidigt som Britterna lovat De araber som hjälpt till att vinna det områdena, att bilda en arabisk stat. Ja tänkte bara om det är nån som undrar varför det är konflikter i området.

Israel, Judarnas land, bildat av nationslösa Judar som strömmade från hela världen, släktingar och ättlingar till offren under världskrigen. Nu tänker man sig kanske att här måste bildas en av världens mest sympatiska och empatiska nationer, och folk, utifrån vad de varit med om. Men istället utifrån militär utsatthet, skapat av Nationernas förbunds och britternas “gåva” så har det bildat en av de mest hårdföra militärmakterna i världen, med systematiska bosättningar i Palestina, sabotage av Palestiniers odlingar etc, med stridsvagnar mot stenkastare. Med bomber förklädda till leksaker.

Samtidigt ser vi Tyskland, som dessutom blivit en av Europas starkaste ekonomier, trots den utblottning kriget och krigsnederlaget gjort mot dem. Samtidigt ser vi nu Tyskland vara det land som öppnar upp för flyktingarna från Syrien, nu när flyktingkatastrofen är som störst. Tyskland som “nyss” var “jordens avskum”, och Judarna som nyss var offren ???? Och i Sverige, Sverige som skickade de vita bussarna, Sverige som tog emot Estländare och finnar från krigets hemskheter. Vi som sett på oss själva som goda neutrala fredsälskande solidariska människor, här ÖKAR främlingsfientligheten och hatet mot det okända ????

Återigen, nu som då, är inte allt svart och vitt. Judarna är inte det samma som Israel, Israel är en stat styrda av politiker, och även om politikerna plus militär gör vissa saker, så är det inte hela folkets vilja. Och Tyskarna som nu är så generösa i flyktingmottagning, utan ironi, är samtidigt det politiska Tyskland som delvis varit med och skapat Greklandskrisen pga sitt Euro-projekt, och rädda-bankerna-framför stater och människor. Och Ryssland har återigen efter perestrojka och frihet, blivit en diktatur, med stormaktpolitisk agenda och politiskt förtryck. USA… “världens samvete”, dödar massor av oskyldiga människor i främmande lände med bombningar och marktrupper, och blir förvånade över att “oskyldiga “Amerika” blir utsatt för terror 9/11. USA har tortyrläger, och världen ser på, för ingen vågar sätta sig upp mot USA, för dess ekonomiska och militära muskler… så vi blundar istället… och lyssnar på mer lättsam propaganda om tiggare och flyktingar, Putin och Nordkorea.

Och så Sverige … Amerikas lydigaste lydstat, med en Marionett till statsminister, nu så väl som under Alliansen. Och om nån sticker ut, som Juholt, så avsätts han/hon illa kvickt via media.

Hörrni världen är inte svart och vit, och vi är nog inte de goda per definition