Jag vaknar upp lite snuvig, rosslig i halsen, utan röst efter en veckas förkylning/influensa. Känns lite tomt att inte kunna vara med på dansmaran nu i går och idag. Jag har så jäkla mycket dansinspiration i själen nu. Och lite visset att jag inte kan vara i lingonskogen, då jag ännu “bara” har 14 kg lingon, och en snäll 85årig farbror, vän till Maggan, behöver min hjälp med bärplockning.

Men jag ska inte klaga. Jag har inte behövt resa i veckor, med inga andra ägodelar, än kläderna på kroppen. Jag har inte behövt fly hals över huvud bort från det land där jag är född och uppväxt, bort från död, våldtäkt, automatvapen, bomber, eld, svält, halshuggningar….

Så jag missar dansmaran, Lirade lite piano, vilket ofta blir mer då jag inte bör sjunga pga rosslig röst. Såg på “Paycheck”, med Ben Affleck och Uma Thurman igår kväll, under tak och värme. Snorade och snöt mig lite grann, kröp ihop under täcket .

Jag tog mig upp på Sahléns bil med mosters bil för beställning av Service, innan en liten kräk-attack när jag kom hem. Så jag väntade med att skyffla i mig nå käk. Men det är nog rätt OK ändå … jag hade käk att skyffla i mig. Och jag fick inte en när och kär tagen ifrån mig i ett vansinnesdåd, mord.

Däremot blir jag beklämd när Ungersk kvinnlig reporter, sätter krokben för flykting med barn i famnen, När Ungersk polis står och kastar ner smörgåsar i ett folkhav med flyktingar som inte är välkomna, som om de vore kreatur. Jag blir djupt ledsen över att Sverigedemokraterna tycks växa explosionsartat alldeles oavsett hur många idiotiska uttalanden dess politiker gör. INGET annat partis företrädare hade kunna kläcka ur sig detta:

“varför ställer sig ingen på Öresundsbron med en K-pist”

… och se opinionssiffrorna stiga. eller ens se opinionssiffrorna bibehållas på samma nivå. Och det är ETT uttalande i ett hav av liknande nedsättande. intoleranta, rasistiska uttalanden. Och de växer och de växer. Det kan bara betyda att folk som röstar på dem accepterar intolerans, våldsamma hot, rasåtskillnad och hets mot folkgrupper. Det handlar inte alls om flyktingpolitiken som de gömmer sig bakom.

Jag tror Sverigedemokraterna kommer bli störst inom ett år. Dessa människor bryr sig inte om folk svälter, om de drunknar på Medelhavet, kvävs i lastbilar. De bryr sig inte om folk blir halshuggna av IS, om deras familjer sprängs i bitar. De tror att om de hjälper dessa människor i nöd, så kommer de inte få fira svensk jul längre….

.. ja så inskränkta är de faktiskt.

Nu ska jag äta grötfrukost hos moster och lösa melodikryss… och skämmas lite över delar av mina medmänniskor.