Ikväll har ärade artisteliten i Sverige turats om att vara mest empatisk.
Just ikväll, pga av Alan, pojken som blev uppspolad på en strand.
Innan det var det tyst i Europa…kusligt tyst om kriget i Syrien.
Och främlingsfientligheten växte i faktaresistensen tidsera.

Jo visst är det bra att folk bryr sig, visst är det bra att Carola, Jöback och Winnerbäck med fler engagerar sig … missförstå mig rätt. Jag är FÖR att vi ska hjälpas varann i världen. Men det förekommer så mycket söndagssolidaritet i världen, och så mycket dubbelmoral, skenhelighet och hycklerier i vår del av världen. civila barn, kvinnor och män dödas med västerländska vapen, som delvis bygger vårt välstånd, och sedan “stärker vi Europas gränser” så flyktingar tar till drastiska flyktmetoder, och drunknar och sköljs i land på nån strand…

Jag menar att vi gör ett grundläggande fel när vi nån gång om året ska fläka ut oss i rutan för att tävla om medmänsklighet, och sedan leva våra liv så att vi själva bidrar till och tom orsakar den katastrof vi nu ser uppdagas i media…. i några veckor till. Tro mig, media kommer snart hitta nån ny grej att tjata om i media dygnet runt i några månader, och vartenda flyktingbarn kommer vara bortglömt, och snart kommer fler barn spolas upp på Europas stränder, när de i desperation flyr från säker tortyr eller död. Och media kommer rapportera om typ “Kungens fräcka vits” eller nåt.

Jo jag skänkte oxå 50 kronor via swisch, inte så mycket i rena pengar kanske, men 9.000.000 x 50 = 45.000.000, så visst gör det skillnad. Frågan är bara hur mycket av dessa miljoner som försvinner i fickorna på hjälporganisationernas direktörer, som anser sig vara viktiga att de ska ha miljonlöner, finansierat av sjukskrivnas gåvor.

Varför reagerade vi inte tidigare ? Och varför kommer det snart falla i glömska, när vi pallrar oss i väg på jobbet, och svär över att någon tagit vårt parkeringsplats, och att grannen lämnat luddet i torktumlarfiltret, och att “det är så svårt för oss stackars svenskar att behöva se tiggare på våra gator” ?

Återigen är det politik och kunskap, politik och demokratisk rösträtt, som så många inte finner vara viktigt, och rent utav “tråkigt” Men att inte åtminstone FÖRSÖKA sätta sig in åtminstone delvis hur vår värld fungerar, vad de olika politiska alternativen står för…..och sedan sitta och snyfta en kväll framför TV-rutan över ett barn på en strand, när tusentals dör varje dag pga vår världsordning, vår utsugning av tredje världens naturtillgångar etc etc …. det är hyckleri på hög nivå. Och kanske även jag är lite hycklande, även om jag försöker sätta mig in så gott jag kan, och rösta på det parti jag finner mest humant, solidariskt, miljövänligt …

…nä ibland blir jag trött, väääldigt trött !