Fann detta delat i ett facebookinlägg från en man vid Namn Kjell Bergkvist, och reagerade starkt på hans sätt att ställa svaga mot svaga:

“Hallå, Sverige…. Vakna för helvete…
Kom just från vår Huvudstad..
Passerade ett matutskänkningsställe för flyktingar..
Jag stannade upp ett litet tag..
Blev lite förundrad, där satt mest 30-45 åriga män o åt.
Många, dom flesta satt o pratade eller plippade på sin iPhone, tom några iPad ???
Välklädda… Blev lite förundrad…
När jag stod där kom en äldre farbror, med kundvagn o tidningspapper i sina skor..
En farbror som varit uteliggare länge, är jag ganska säker på..
Har varit Ambulansförare en stor del av mitt liv..
Kändes helt naturligt att gå fram till mannen o prata, han va kutryggig o hade smärtor i ryggen..
Men en väldigt trevlig man, som nästan undrade varför jag brydde mej, jag förklarade lite snabbt..
Sen frågade jag om han var hungrig o kaffesugen..
Han småskrattande o klappade mej på axeln..
Jag hjälpte mannen, som hade svårt att gå utan sin livskamrat, ja jag menar kundvagnen..
Vi gick fram till kön för mat på utskänkningsställen..
Luktade fantastiskt, köttgryta med ris…
Jag kände mej lite stolt över min handling..
Sen blev det vår tur, jag frågade mannen om han ville ha bröd till maten…..
Men då händer det…
Den äldre mannen NEKADES MAT, detta är bara för flyktingar…
Jag trodde ju att det var ett skämt…
Nix, ingen mat till svenska uteliggare, mannen vek undan lite..
Jag kanske då gjorde mej skyldig till en kriminell handling..
Jag tog mat, bröd, kaffe o en bulle!!!
Under stora protester o glåpord gick vi iväg en bit.. Mannen åt, fikade mm…
Sen tittade han på mej med glansiga ögon..
Och sa… Dej o denna dagen kommer jag att minnas resten av mitt liv..
Undra om det beror på att du är Göteborgare…
Känslan efter detta var fantastisk, men hallå…
SKALL VI HA DET SÅHÄR !!!!!

VAKNA NU !!!

Min respons till detta:

Givetvis skall det inte vara på det viset, om det nu stämmer, att han blivit nekad mat bara för att han är svensk. Men tillåt mig tvivla å det starkaste. Det sprids fruktansvärt mycket lögner och myter kring invandring och invandrare på nätet och sociala medier, i syfte att skapa rasistiska motsättningar. Så innan man sprider sån här information, bör man kanske åtminstone snabbkolla källan. I det här fallet är hans sida full med desinformation, full med efterlysningar på just brottslingar av invandrarbakgrund, svenska flaggor (vilket i sig inte är av betydelse, men i sammanhanget med all annan desinformation han sprider)

Källan till detta inlägg försöker dessutom på ett oerhört taffligt sätt göra gällande att de invandrade flyktingarna har det bra ekonomiskt ställt till skillnad då från den stackars svensken. Genom att han hänvisar till klädsel och innehav av mobiltelefoner. Till en början är det ju givetvis en icke representativ bild han ger för hur svenskar har det kontra invandrade flyktingar. Det är ju rent absurt. Flyktingar har flytt för sina liv, undan bomber,. tortyr och en säker död. Och JA givetvis kan det vara så att dessa flyktingar har mobiltelefoner. Ponera att du själv som svensk skulle tvingas fly Sverige hals över huvud pga av invasion av vårt land. Med vår nuvarande levnadsstandard. Skulle vi då som svenskar kasta vårt enda medel att nå kvarblivande släktingar och vänner ? skulle vi då inte vara värda att få ta emot hjälp om vi hade mobiltelefon ?

Att det finns hemlösa människor i Sverige är ingen nyhet. Detta är resultatet av en långvarig nedrustning av vården och välfärdssystemet, i synnerhet av den borgerliga sk alliansen. De allra flesta hemlösa svenskarna är oftast missbrukare och psykiskt sjuka människor, ofta i kombination. DETTA ÄR ETT POLITISKT VAL NI/VI HAR GJORT när vi röstat fram de som vill rusta ner trygghetssystemen till förmån för de som vill tjäna pengar på sjuka, på de som vill flytta svenska skattepengar utomlands, på de som vill göra stora skattesänkningar på de rika.

SLUTA STÄLL NÖDLIDANDE MOT NÖDLIDANDE, Sluta ställ svaga grupper mot svaga grupper, och rikta ilskan mot de som sabbar vårt samhälle istället. Nämligen de borgerliga krafter som nu även så smått infiltrerat socialdemokratin och i synnerhet så måste Sverigedemokraterna synas i sömmarna och sedan röstas bort från makten. De vill inget annat än att fylla sina plånböcker på svagas bekostnad, precis som borgerligheten alltid velat.