Att stå för sitt ord, och att värna demokratin.

Just nu “dundrar” Stefan Löven över kristdemokraternas ovilja att följa decemberöverenskommelsen.

Hmm… ja du, nu funderar man ju genast vilken politiker eller vilka politiska partier lever upp till dessa moraliska riktlinjer. Demokratin har urholkats länge och på många sätt. Den absoluta makten eftersträvar oftast mer makt, nästan än vem som sitter där ….och jag skriver “nästan” för det finns några få undantag.

Och nästan alltid är det förknippat med makt, eller att inte ha makt, huruvida politiker följer sina moralkompasser eller inte, om de ens bryr sig om att ha några sådana kompasser. Partier som suttit i regeringsställning länge tenderar ofta släppa på moral och ideologi för partiets bästa. Och framförallt partimedlemmarnas tillika de privata företagsaktörer som köper partierna genom osynliga icke transparenta “partibidrag” som de så oskyldigt föredrar att kalla dem. …. inte för landets eller folkets bästa.

KD är ett av de märkligaste mest dubbeltydiga, dubbelmoraliska partierna i riksdagen, tillsammans med de Sverigedemokrater och dess främlingsfientliga och Nordkoreanska protektionistiska syn på immigration. Om KD skulle varit ett parti med kristna värderingar, torde de ha varit ett vänsterorienterat parti. Man kan fundera om de ens någonsin läst bibeln, i alla fall inte det nya testamentet som berör Kristus budskap, tankar och ord. Ni vet Kristus som Kristdemokraterna lånar in i sitt partinamn. Det finns ingen empati, ingen medmänsklighet i KDs politik, det har de gemensamt med övriga borgerliga partier och Sverigedemokraterna. Jesus själv, däremot ville riva det tempel prästerna byggt för sin egen ära och rikedom, han hyllade istället förlåtelse och kärlek. Inte nyliberalism, trångsynthet, klasskillnader, segregation.

I ett av talen på Kristdemokraternas stämma, så talade en man högljutt om sin avsky för decemberöverenskommelsen, och vänsterpartiet. Men han tycktes inte vara lika ilsk på Sverigedemokraterna. Hmmm intressant bara det ur ett “kristet” perspektiv. Denne kristdemokrat stod och ondgjorde sig över att man från övriga partier inte kunde samarbeta med SD pga deras historik. Och tro mig eller ej, där håller jag med honom. Vi ska inte angripa SDs historik, vi ska angripa deras politik, deras desinformationskampanj, deras lögner, deras omänsklighet som pågår IDAG !!!

Men i nästa andetag dundrade den sk kristna demokraten över att vänsterpartiet fått inflytande, och tog upp allt dåligt kommunismen i andra länder, i andra tider stått för. En kommunism som dessutom inte nästan på några punkter följt den ideologiska riktning som Marx och Engels dess grundare avsedde. Detta är ju naturligtvis ett beprövat sätt att slippa stå för sin egen inhumana politik, då de vet att det inte fixar en moralisk, solidarisk debatt mot Jonas Sjöstedt. Men helt plötsligt, så fort som i nästa mening var det Okej att ta till historik, som dessutom inte ens är vänsterpartiets, som argument till att de är dåliga för Sverige. Man har heller inget problem med att KD har minst röster och sämst opinionsresultat, och ändå kräver de att deras makt skall överskugga de som har flest röster. De tycker att det är fel att de med 4 % (och nu mindre) inte får igenom sin politik i opposition. Påminner rätt starkt om SD som anser att 13 % (nu 18 %) är en majoritet av folket och därför har för avsikt att fälla varje regering som inte dansar efter deras främlingsfientliga pipa.

KD aspirerar härmed på att vara riksdagen mest dubbelmoraliska parti, tävlar med SD om det. Moderaterna är ju åtminstone skitstövlar som står för att de vill att de rika ska ha mer och att det är rätt att pissa på sjuka och arbetslösa.

Sen har jag alltid undrat varför folk gått på myten om att det per automatik är bra för Sverige att genomföra saker som de påstår är bra för företagande ?
För det första är inte moderater och borgerliga speciellt bra för småföretagare, där har V och MP de populäraste förslagen, om folk lärt sig läsa mellan raderna. Det är för egen plånbok de förändrar, för egen makt och de som gett dem den makten stora globala morallösa företag.

Orsaken till DÖ skall inte glömmas, är Sverigedemokraternas brist på demokratikänsla. Överger KD denna, har man dels talat om att inga fler avtal kan ingås med KD, och dels har man belönat SDs odemokratiska kaosskapande tilltag med ultimatum.