http://www.aftonbladet.se/debatt/article22682523.ab

Rubrik i tidningen idag: “Att ha sex utan ett ja blir äntligen ett nej”

Jag är inte bara lite nyfiken på hur det här ska gå till i praktiken, när man skriver lagen på detta sätt.? Sen undrar jag om den gäller omvänt, om en man/kille inte uttrycker samtycke? Och vidare undrar jag om det ska stämplas ett “samtyckeskort” med underskrift från båda parter? Eller är det per automatik vilket kön som är trovärdigast? Då riskerar det bli lika rättsosäkert som om en man beklagar sig för polisen att ha blivit fysiskt misshandlad av en kvinna, det kan jag säga tas inte på allvar av många i dagsläge.

Ska man ta en människa på allvar, som blivit utsatt för någon form av övergrepp ? svar: Ett rungande JA! innebär det att alla som anklagar någon för något talar sanning ?
njäää…. tror inte det va.

Men vem avgör vem som är offer ? och vem blir trodd ? Om det är som de säger att bevisbördan fortfarande ligger på åklagaren… hur i hela friden hjälper denna lag då ?

Jag är rätt övertygad om att om samhället som i detta fall., med denna lag, inte ser till helheten. Om man inte gör en lag rättssäker. Om man inte gör män och kvinnor lika inför lagen. Då kommer varken de mörkertal av män/pojkar som misshandlas fysiskt eller blir utsatt för nån form av övergrepp, bli hjälpta, och definitivt inte heller det stora antal kvinnor/tjejer som blir utsatta heller. I slutändan slår detta tillbaka på offren, stigmatiserar, bygger mer fördomar, skapar rättsosäkerhet, bygger på indicier. etc etc.

Idag lever vi i ett samhälle, en värld där pengar står över allt i rangordning. Och i jakten på pengar splittras familjer, utnyttjas människor arbetskraftsmässigt. Våra mest starka drivkrafter, sex, mat, sockersug, utnyttjas mest flitigt i enorma, frenetiska reklamkampanjer för miljarder. I TV slåss de om att ha den mest människoförnedrande, kvinnoförnedrande programidéerna. På kvällarna är det i princip omöjligt att hitta ett program som inte innehåller våld. Människor får inte vård längre pga av att det viktigaste är att rika ska bli rikare. Klyftor skapas mellan utlandsfödda och svenskar. Klyftor skapas mellan rikemansbarn, och socialt utsatta. Klyftor skapas mellan pensionärer och arbetande. Och klyftor skapas åt båda håll, mellan kvinnor och män. Metropolstäderna utarmar landsbygden på naturtillgångar, skatteintäkter och arbetskraft. Lagar skrivs om så att storföretag som förgiftar människor och natur kan stämma en stat som skriver lagar som hindrar dem från att göra detta. ALLT DETTA ACCEPTERAR VI. ?!! Och ändå funderar vi över hur mycket skit som förekommer i världen, som övergrepp etc ????

Vill vi verkligen förändra alla dessa orättvisor i Sverige, i världen?. Ja då tror jag vi måste börja behandla varann som människor igen. Minska klyftor. Visa respekt. Rösta bort Sverigedemokrater, ‘socialmoderater’ och moderater. Det hjälper inte med sådana lagstiftningar som är omöjliga i princip att hålla efter med rättssäkerhet. Det görs genom en mänskligare politik, genom mänskligare beteende. Men hur ska det gå till så länge nästan alla tänker på egen makt, och egen plånbok ?

Som man sår får man skörda.

Jag tror den här lagen är lika “effektiv” som de av facket “beordrade” demonstrationerna mot arbetslöshet under Ingvar Carlssons tid. Man kan inte demonstrera mot arbetslöshet, man kan bara demonstrera mot dem, och det som orsakar arbetslöshet och klyftor. Att demonstrera mot arbetslöshet, är som att demonstrera mot vädret.

“Världen behöver inte fler “framgångsrika människor”. Världen behöver desperat fredsskapare, fler healers, återuppbyggare, historieberättare och mer kärlek, i alla format” /Dalai Lama