– Ja idag snöar det igen
– vilket j-a skitväder
– Ja ha nu är vintern här igen

Nu när det kommer några snöflingor,
“haglar” väderkommentarerna friskt i Svea rikes medborgares samtal..
Ett säkert sätt att jaga likes och kommentarer på facebook.
Nästan lika säkert som att lägga ut bilder på nybakat bröd.
Och yes, I’m a likehunter yes I am 🙂
Det blir ju gärna så när man som jag har massor av tid,
men ens vänner inte har massor av tid.
Och de som har jobb har massor av pengar,
medan den som är sjuk eller arbetslös inte har mycket.
Nog förstår jag att vädret är ett säkert och konfliktlöst samtalsämne,
som inte riskerar omedelbar konflikt för oss konflikträdda nordbor.
Men förvånas väl ändå lite över att det alltid är “fel väder” I en del av världen där knappt förekommer naturkatastrofer.

Och det har varit demonstration i Härnösand i helgen gudbevars.
Hade jag varit piggare själv hade jag nog varit där oxå. Trots att jag nog är rätt övertygad om att politikerna och privata makthavarna kommer pissa på oss i slutändan ändå. Om vi så demonstrerar 10 gånger till, så kommer Stadsborna i Sundsvall köra över landsbygden, på samma sätt som Stockholmarna kört över landsbygden i ett halvt sekel. Stulit våra naturtillgångar utan att ge tillbaka, tagit vår arbetskraft utan att ge tillbaka, och sedan hånat oss för improduktivitet.
anledningen ?….
Jo de sitter nämligen säkra för att folk fortsätter rösta på samma politiker år efter år, eller byter ut dem mot likadana politiker (borgerligheten). Eller ännu värre Nationalisthögern SD. Jag förstår faktiskt inte riktigt hur folk i gemen tänker.
Och Lassen kan inte gå emot sitt eget parti säger hon. Men hon har inga problem att gå emot sina väljare… Kommer ni rösta fram henne nästa val igen ?

Och som jag länkat till på Fejan, så anser jag att drevet mot Kaplan och Miljöpartiet är fullständigt absurt, utan sans och grund. Och det har hållit på så i några år. Mona Sahlin, Håkan Juholt, Mehmet Kaplan, etc etc … har genom folks dumhet och medias pengafanatism avsatt politiker för struntsaker, istället för politisk kompetens. Och då ska man veta att jag inte är någon större fans av någon av de jagade, när jag kritiserar jakten.

Det är faktisk vårt fel allt det här, för vi låter marknadsliberalismen hållas, vi röstar fram denna medborgarfjärmande politik år efter år, vi hakar på dreven, vi köper Aftonbladet utifrån smaskiga skandalrubriker och tror på dem utan en eftertanke.
Folket skulle kunna vara en maktfaktor, som det en gång i den moderna demokratins gryning var. Men allt för många har det egentligen alltför bra, och bryr sig egentligen och innerst inne bara om sin egen tomtgräns.

Sjuka, tiggare, arbetslösa, fattigpensionärer, socialt utsatta barn, miljöförstöring som först drabbar våra barnbarn (inbillar vi oss själva). Varför engagera sig i sånt… Egen inkomst och bekvämlighet kommer ju ändå först … eller hur?
Så jag högaktar ändå demonstrationsviljan, men det kommer inte räcka med enbart den… och det vet vi nog alla.