Ta mig tusingen, fick jag inte rätt angående snön som kom igår. Nästan helt borta idag, och världen gick inte under pga av snö i April.
smiley

Det är ju inte lätt för mig att hitta meningsfull sysselsättning alla gånger. Det blir ofta en följd av att man går in i väggen mentalt. Nu är det något bättre än i vintras, men fortfarande inte helt lätt. TV hade ju lätt kunnat vara till hjälp med att tänka på nåt annat för en stund kan man tycka. Men när man blir överkänslig för våld, elände, intriger och ja tom romanser blir jobbigt att titta på. Ja då blir det inte mycket kvar.

Men några guldkorn har jag ju lyckats hitta. Sport funkar oftast. Att få se en helt betydelselös fotbollsmatch har för mig varit guld värt under vintern. Då har jag sluppit tänka för en stund. Så ur den aspekten blev den sortens meningslöshet, väldigt meningsfull… åtminstone tillfälligt.

Igår kväll tittade jag på SVT play en underbar dokumentärfilm. “Gubben i stugan”

http://www.oppetarkiv.se/video/1146717/gubben-i-stugan

Den rofylldhet, det jordnära, det enkla, tilltalar mig väldigt. Även om jag inser att jag aldrig skulle klara av att leva så som gubben i stugan. Nä jag är ju “gubben i lägenheten”. 🙂 Och jag gillar att komma ut ur lägenheten i stor utsträckning, och i grunden oerhört social. Näst intill ingen konversation i dokumentärfilmen. Gott om fågelkvitter. Lägga in ved i spisen, Ale pärern, lyssna på radion, och stänga av den fort för att det inte var nåt speciellt att lyssna på. Mäta snödjupet och bokföra det med en lite blyerts-pennstump. Hälla upp ett varmt bad, i ett badkar, utomhus, på sensommaren och se på stjärnorna medan man ligger där. Pumpa vattnet för hand. Lite grann påminner det om tiden i stugan med Morfar, när jag och min bror var där som små. Morfar var trygghet för mig. Då var det jordnära sysselsättning, naturnära…

En annan dokumentär jag gärna skulle vilja se igen,är Delfinpojken/ Dolphin boy. Jag såg den för nåt år sedan på SVT tror jag, men den verkar vara väldigt svår att få tag på i DVD format. Så om någon vet hur, får ni gärna tipsa. Det är en Israelisk film, och handlar om en pojke som blir svårt traumatiserad och går in i en egen värld. Och med hjälp av en kärleksfull far som tar honom till ett ställe som på nåt sätt interagerar med delfiner, så finner han vägen tillbaka till livet igen.

Nu ska gubben i ettan, ut ur ettan och få lite frisk luft.