Folk har nog antingen väldigt lågt intellekt, eller är fruktansvärt dåligt insatta i politiken. Om inte så återstår bara cynisk egoism som förklaring till det politiska läget idag. Där nationalistisk elitism växer, hand i hand mer klassisk borgerlig elitism. Moderater, Centerpartister, Liberaler, Kristdemokrater, sverigedemokrater…. och nu även Socialdemokratin och miljöpartiet i högerfilen. Men folk vägrar inse detta, antingen av ren dumhet, eller av ren egoism.

Varför har Socialdemokratin övergivit sina ideal då ? Jo det är inte längre politiskt och förmögenhetsmässigt lönsamt att stå upp för grupper som är utan arbete, sjuka, gamla etc. Och Stefan Löven står och bröstar upp sig med klassiskt solidaritetsretorik, men man gör inget åt att bidragen tillfaller de rika, att förmögenhetsskatterna är borta, etc…
Varför ?… jo därför Socialdemokratiska väljare vill låtsas vara solidariska, men tillhör numer den relativt rika medelklassen, och har köpt Reinfeldts falsarier om att det ska löna sig att arbeta, och ser numer ned på sina forna politiska kamrater som slagits ut.

Att högersossarna fortsätter rösta S, för att behålla sin rikedom, och fortfarande låtsas vara solidariska, det är väl nånstans logiskt. Men att det ENDA vänsteralternativet, vänsterpartiet inte växer när så många socialdemokratiska väljare blir drabbade av att socialdemokratin övergett sina vänsterideal….. det måste förklaras med antingen väldigt lågt intellekt, eller är fruktansvärt dåligt insatta i politiken… eller så skiter man i det …indignation helt enkelt.

Lövens vänsterretorik, ekar tomt när han kör i högerfilen.