Som antifeministisk vänsterpartist får man inte många likes i livet. smiley

Men man blir ju bara trött på alla faktaresistenta åsikter som ses genom cyklopöga. Vare sig det är extremistiska rasister från SD, extrema kapitalister från M och C, eller de i FI och V som anser att män över lag är roten till allt ont i världen.
Jag motsätter mig inte att världen är ojämställd på många plan, och i många fall, framför allt i andra delar av världen än Sverige.

Det jag nu reagerat på är en artikel från den i övrigt ypperliga nättidningen ETC, med tydlig vänsterorientering i artiklarna. (Någonting mycket ovanligt nu för tiden)

http://www.etc.se/ledare/vi-maste-klamma-gubbiga-betongpartier-som-struntar-i-miljon

Lina Hjort upprör sig i sin artikel över att Åsa Ramson fick lämna språkrörsuppdraget. Och gör det klart för oss att det beror på att hon är kvinna, trots att hon nu ersätts av en kvinna. Kanske enligt Hjort, inte lika mycket kvinna, vad vet jag ?
Och hon menar på att dessa drev drabbar företrädesvis kvinnor.
Det är intressant med tanke på nämner hon i sammanhanget “Kaplanaffären” vilket i sig är en horribel överdrift att ens kalla det för en “affär”. För när vi kommer till kritan med alltihop, så har Kaplan, oavsett vad vi tycker om hans politik, inte gjort nåt fel, inget olagligt, inget omoraliskt ens, … typ …ingenting. Kaplan fick ju givetvis gå efter drevet, eller om det hade varit en kvinna som fått gå, hade det hetat “offrades”. han vistades tydligen i samma lokal som en extremist. Så för vissa personer bör man alltså fråga personalen på ett fik tex, om det finns någon extremist i lokalen, och ta dit säpo för att klargöra detta,. Efter den smått absurda uppgiften att avgöra vilka som ÄR extremister eller inte.

Yasri Khan MP, fick ju också lämna efter ett drev mot honom, för att han inte ville ta kvinnor i hand. ( Ifall Lina Hjort nu inte räknat ut det, så är han likt Kaplan en man som fått avgå pg av mediadrev) Detta är ju också helt absurt. Om Khan inte velat hälsa på en person för att hon är kvinna, för att han anser att hon inte har samma rättigheter som män, DÅ …hade jag ställt mig bakom kraven på hans avgång. Nu handlade det om på vilket sätt han valde att hälsa. Och att det i Islamofobins Sverige hade en religiös bakgrund, är “helt oacceptabelt”. Åtminstone så länge det inte vilar på “traditionellt kristna värderingar” i ett land där nästan ingen längre tror på gud eller går i kyrkan.

Det var två män det som avgått pga mediadrev. Minns någon Håkan Juholt ??
Vad hade Håkan Juholt gjort som var så hemskt ? minns vi det ?
Jo Håkan Juholt hade sökt bidrag som han inte var berättigad till. Är det brottsligt ?
Och tror ni han är ensam om detta i politikervärlden och näringslivet. Nej givetvis handlade det om annat, det handlade om att etablissemanget inom media, socialdemokratin och näringslivet var livrädd för Juholts lilla vänstersväng i den politiska retoriken.

Sen har vi ju förstås Julian Assange som i praktiken sitter frihetsberövad sen flera år tillbaka pga världspolitiska maktpåtryckningar från ett USA som blev påkommet med brallorna nere ur mänskliga rättighetssynpunkter. När Assange var med och släppte bilder på hur Amerikanska militärer skjuter ner Irakiska obeväpnade män som försöker vårda en skadad man, på öppen gata. Sånt får man ju bara inte avslöja obestraffat. När då Assange vid besök i Sverige hade sex med två kvinnor vid två olika tillfällen, så skröts det å väldeliga från en av kvinnorna på blogg el facebook, minns inte vilket. Över att ha haft sex med honom. Senare i besvikelse över att det inte blev mer, så kom nån på att det frivilliga sexet var “våldtäkt”. Assange gjorde vad rättsväsendet krävde av honom, ställde upp i förhör av kvinnlig åklagare, och frikändes. Åkte vidare till England. Sedan kom nån feministisk åklagare, livsfarlig sådan, Marianne Ny, på att det måste till nya förhör. Detta sedan USA krävt att få Assange utlämnad. Och fullständigt omöjligt för svenskt rättsväsende att göra ännu en intervju i England, där Assange befinner sig. och är rädd att bli utlämnad och åtalad och dömd för landsförräderi. Nån mer än jag som finner detta absurt ? … men ännu en … MAN faktiskt vars liv blivit förstört av mediedrev.

Lina Hjort, pratar oxå om gubbiga betongpartier, i detta fall då moderaterna och socialdemokraterna. Det är förvisso betongpartier… men gubbiga ? … Åtminstone i S är könsfördelningen rätt jämn mig veterligen. Men när kvinnor bidrar till att förtrycka kvinnor, blundas det rätt hårt.