Hur ska de empatiska, sansade, humanistiska rösterna i världen klara av att fortsatt göra sig hörda, när samma krafter som ödelade Europa för 70 år sedan, åter ökar lavinartat i antal och kraft ?

När dessa krafter i väldigt hög grad varken bryr sig om sansad samtalston, forskning, källor till påståenden eller vanlig humant beteende. När deras antal i inlägg på sociala medier är överrepresenterade 10-fallt, i jämförelse med hur fördelningen ser ut i landet och Europa. När deras taktik är personliga påhopp, hot och destruktivitet för att inga andra åsikter än deras till slut syns i kommentarsfälten.

Hur ska vi klara av att behålla demokratin, när all demokrati bygger på att inte befolkningen vilseleds att tro på dessa faktaresistenta människors medvetna propaganda mot alla som inte är födda i deras land ?
När nära vänner och bekanta lockas att tro på det som skrivs på sidor som Avpixlat, Nya tider och Flashback, som om det vore fakta.

Jag hoppas det vänder snart, jag gillar inte utvecklingen i Europa, Ryssland eller USA.