Det är faktiskt lite roande att skåda sportsidornas kommentarsfält just nu.
Det finns få saker som engagerar hälften av Sveriges manliga befolkning som Zlatan Ibrahimovic, samt drivkraften att tala om hur “värdelösa” dessa 2 miljoner förbundskaptener, tycker att landslaget är. Och drygt hälften av denna hälft, hävdar med outtröttlig frenesi att även Zlatan är “värdelös”.

För det globala och humanitära perspektivets skull, vill jag bara skriva några ord om vad som engagerar Svenska medborgare i övrigt, och vad som prioriteras i medier.
Jag är medveten om att om jag till en början hade 10 st potentiella läsare av detta blogginlägg, så tappar jag 8 st direkt när jag ger mig in på samhälleliga resonemang som kräver mer än en “styrkekram”, ett “like” eller mer läsning på Facebook, än två rader om vad barnen åt till frukost. Och nu när jag talade nedlåtande om användningen av kommentarsfält och Facebook, tappade jag en till ev. Så till dig som är kvar:
smiley

… debattämnen som handelsavtalet TTIP som kommer förändra demokratin i grunden till det sämre, engagerar inte alls folk, och genererar sällan kommentarer. Bankernas och storföretagens/riskkapitalisternas stöld av folkets pengar upprör heller ej tillräckligt för läsning eller kommentarer, eller diskussioner. Ej heller läggs många journalistiska stavelser i Hitlerrenässansens tid, på att beskriva det positiva med invandringen, ekonomiskt, socialt och företagsmässigt, utan bara det som kostar.

Däremot hur mycket prins Oscar sov under prinsdopet, engagerade över 1,2 miljoner svenskar, som gladeligen bidrar till att betala apanage på 150 miljoner om året i skatt för denna rojalistiska kvarleva från den tid då man tyckte att en diktator (kung) skulle styra landet.

Nej så är det… men Zlatan är “viktigt”
Och 2 miljoner “förbundskaptener” vet givetvis bättre än Erik Hamrén (Den som faktiskt Är anställd som förbundskapten)
hur start-elvan ska se ut. Och de flesta av dessa som sågar kvaliteten på individuella fotbollsspelare tycks tro att om inte Hamrén vore förbundskapten skulle det bli bättre resultat. Trots att de är så säkra på att svenska fotbollsspelare suger big time.
Lite märkligt ändå.

Själv tänker jag att förutsättningarna är väldigt olika populationsmässigt för olika fotbollsnationer, och ekonomiskt för respektive ligor. Men detta till trots, så kommer Sverige från start ha 11 man från start. Dvs precis lika många som motståndarlagen. Och även om Sveriges landslag på papperet inte kan räkna upp 20 överbetalda superstjärnor, så kan man faktiskt vinna mot på papperet bättre motstånd. Det har hänt förr. Danmark, Grekland i EM. Leicester i premier Leage etc etc. MEN det är inget jag kräver av detta landslag, ty jag förstår förutsättningarna.