I tider då allt fler politiska partier vandrar höger ut, och nu även närmar sig Sverigedemokraterna i sin syn på invandring och sin människosyn, så står vänsterpartiet enligt mig, fast i sina mänskliga värderingar, både i sin inrikespolitiska migrationspolitik och utrikespolitiska politik.

Även om nu vänsterpartiet enligt min mening är det enda kvarvarande riksdagspartiet med en sund syn på det överstatliga EU, migrationspolitik, fördelningspolitik och ren humanism, så finns det faktiskt aningen av gradskillnader kvar mellan Socialdemokratin, Moderaterna och Sverigedemokraterna kring migration och fördelning.

Att moderaterna har gjort en helomsvängning i migrationspolitiken beror i första hand på antalet missnöjda moderatväljare som vandrade över till SD. Dvs långt ifrån Reinfeldts “öppna-era-hjärtan-retorik”. Nu pratar Batra om “svenska värderingar” i samma tonläge som SD. Hårdare straff, har alltid varit en moderat “lösning” på problematik som i själva verket skapats av deras ekonomiskt och socialt segregerande politik, med ökade klyftor. Det är ett rent hån när Batra pratar om utanförskap som om hon vore frälsaren för de utslagna som hennes parti varit med om att slå ut.

Vad SD står för behövs snart inte pratas om, inget parti har i modern tid fått så mycket medialt utrymme som dessa bakåtsträvare. Det enda som håller SD uppe är egentligen att de har en ledare som är ett medialt och retoriskt geni, samtidigt som många andra partiers ledare framstår som småungar som bråkar på rasten i 5e-klass. Detta gör att ett parti med så sjuka idéer som SD tillåts växa.

Och vad gäller Socialdemokratins vändning i gränskontroll och flyktingmottagning, så är den INTE baserad på vad en stor del av Sverigedemokratiska väljare baserar sitt invandringsstopp… dvs fördomar och nidbreskrivningar om hur “invandrare är”
… utan på ren kapacitet i mottagningen, samt en mer sund fördelning i EU och världen av flyktingmottagandet. Dock är ju S i allra största grad medskyldiga om inte till och med drivande till vårt medlemskap i det oerhört centralstyrda, odemokratiska överstaten EU. Och den organisationen visar nu att det är omöjligt att tvinga länder att föra en politik de inte vill föra, oavsett hur egoistiska och nationalistiska vi tycker de är.