Det är grymt svårt för överdrivet snälla människor att återta sina liv, och upphöra bli utnyttjade. Det kan jag konstatera sedan jag kommit till den punkten i livet där bägaren sedan länge är överfull. Situationer där jag blivit marginaliserad eller utnyttjad som jag förut låtit passera, väcker nu enorm ilska i mig, för att bägaren är full.

Det får bli ett slut på detta nu. Men det är inte så lätt, för folk kör över människor som låtit sig vara dörrmattor. Och värst är det när folk inte är ärliga, utan försöker lura in en i en situation där det blir svårt att säga nej, eller helt enkelt använder nåt annat som vilseledning, när det är nåt annat de vill ha ut av en. Ställ en rak fråga istället!

Och det är svårt att med ens identifiera vad det är för situation som väckt ilskan i mig, då reaktionen inte alltid kommer då situationen uppstår. Man förstår först efteråt att man känt sig utnyttjad.