I Dagens Samhälle, Nättidningen, skriver en liberal skribent, Jasenko Selimovic om bla vänsterns “populism” och “ambivalens inför EU. Han grundar tydligen detta på att tex Vänsterpartiet inte delar det främlingsfientliga Ukip’s analys kring varför EU är dåligt för medborgare och länder.

Vänsterpartiet gör analysen att EU är ett överstatligt elitprojekt för storföretag och rika. Samt att EU bygger murar och gränser, inte som tvärtom hävdas av EU- förespråkare. Själv delar jag den analysen, inte helt oväntat. Medan Ukip och för den delen Svenska Sverigedemokraterna gör analysen att det är skillnad på värdet på olika folk, och har en protektionistisk grund.

I ett försök att låta lätt nedlåtande, lägger Jasenko Selimovic sedan till:

“Brexit skulle nämligen ha påverkat inte bara Sverige utan hela EU:s framtid. Som Vänsterpartiet verkar bry sig om nuförtiden”

Ja… Vänsterpartiet bryr sig givetvis om utgången av vad som händer i EU så länge vi är med där eftersom det påverkar oss stark så länge vi är med. Den här typen av vilseledande. nedlåtande argumentation är tyvärr väldigt vanlig inom borgerliga kretsar idag. Sakfrågor är mindre vanligt att de vill ta tag i.