Nu har Storbritannien röstat om att gå ur EU, och världens tidningar slår upp krisrubriker, hotfulla scenarion om kollaps mm.
Det är möjligt att jag inte förstår allt vad gäller nationalekonomi, global ekonomi, företagsekonomi, börser, valutakurser, etc etc …. men jag vågar nog säga att inte ens så kallade “experter” har hela bilden klar för sig heller. Men talar ofta i egna intressen.

Men man ska ha klart för sig att det är starka ekonomiska krafter som styrt “Remainkampanjen” Och att dessa krafter ofta är etablerade stora politiska partier med eget ekonomiskt intresse av EU, Storföretag vars intresse är att minska makten till medborgarna, miljörörelser, lokala politiker, och öka makten till ett centralstyrt, Europeiskt parlament som är köpt av marknaden. Och media är oxå stora ekonomiska jättar, dvs företag, storföretag.

Därav katastrofrubrikerna skulle jag gissa. Nu är det tänkt att vi svenska medborgare ska “kissa på oss” i rädsla över det fruktansvärda att medborgarna i Storbritannien inte gjorde som makteliten sa, trots hot om förfall. Och det gör nog gemene man oxå, “kissar på sig” lite så där lagom, och tror på “krigsrubrikerna” i tidningarna.

Men givetvis är det fruktansvärda överdrifter. En majoritet av världens länder är ju faktiskt utanför EU, och det tycks funka även där. Norge tex… svälter de ?
Och samarbete kommer fortsätta tills mänskligheten tagit kål på sig självt.
Nya handelsavtal inleds mellan EU och Storbritannien, polisen samarbetar fortfarande över gränser. UK kommer fortfarande delta i krig ute i världen. Att börserna reagerar som de gör nu, är nog bara en tillfällig indikation där de behöver visa att de är sura över att den stora massan av människor inte fogar sig in för pamparnas och marknadens önskemål.

Företagarna kommer inte gå och lägga sig o dra täcket över huvudet. Och de globala jättarna kommer leta nya sätt för ekonomisk världsdominans. Och vi folket måste alltid vara vakna …. Jag hoppas nånting gott kommer av det här, att EU-makten decentraliseras och blir ett samarbete istället för en ny Sovjetstat.