http://www.idrottensaffarer.se/kronikor/2016/07/anda-inte-jamlikhet

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/sportitv/article23139061.ab

Ähhh jag tycker det bara ska vara män som kommenterar fotbolls-EM,
och dylika sportsändningar !!!!!

Okej då, lite säger jag det för att provocera, men lite sanning ligger det i det oxå, utifrån den totala brist på relevans över vad som är viktigt i jämställdhetsdebatten, och inte.

Kan oxå reagera över att sexualitet ska ha sån framträdande roll i medier, och framför allt reklam, jag blir bara less på att marknadens ska profitera på människors basala drifter, men när pengar är den enda gud vi tillber så blir det lätt så. Och jag blir lika less på när advokater menar att klädsel ska ha betydelse i våldtäktsmål.
Med detta sagt, förstår jag mig inte på föräldrar som gamblar med unga tonårstjejers liv och integritet genom att låta dem klä sig utmanande, och på så sätt öka riskerna för våldtäkter. En vuxen kvinna gör som hon vill med sin klädsel, och tar vilka risker hon vill. Men icke myndiga ungdomar måste vi skydda mot sådana risker.

För att återgå till ursprungsartiklarna, så tycker jag diskussionen är löjeväckande öht. Det är INTE viktigt att det är lika många kvinnliga programledare som manliga i varje TV-program Vi behöver inte tvätta halva bilen var för att det ska vara jämställt. Vi behöver inte diska halva disken var för att det ska vara jämställt för kvinnor. Och män är lika mycket värda som kvinnor. Givetvis kan man inte hindra kvinnliga programledare från att ha kort-kort och högklackat i TV-studion, men det klädvalet i ett sådant sammanhang spär oxå på just den sexualiserande, objektifieringen som så många vill komma ifrån. Dvs det är oerhört kontraproduktivt att bidra till detta. Att ha kakan och att äta den. Det är lite åt det hållet på TV4s nyheter och väder nu fört tiden, där man ska läsa upp väder i helkroppsfigur. Allt jag vill veta är hur vädret ska bli, och det är ju si och så med prognoserna dessutom.

Jag tycker jämställdhet borde handla om att minska klyftor mellan fattiga och rika. Globalt skulle det dessutom resultera i att kvinnor och män, flickor och pojkar inte skulle behöva prostituera sig för att överleva. Jag tycker jämställdhet borde handla om lika lön för lika arbete, men det är en utopi så länge vi binder oss vid det kapitalistiska system vi nu lever i. Marknaden och kapitalet tar INGEN hänsyn till människor, DET är fakta. Jag tycker jämställdhet borde handla om att kvinnor och män, fattiga och rika skall vara lika inför för lagen…

….INTE hur många kvinnliga programledare det finns i en manlig sport, INTE hur många kvinnor som blir toppchefer, borde INTE handla om att generalisera eller skuldbelägga grupper.