http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/fridasoderlund/article23104317.ab

Så fruktansvärt trött man blir på världen ibland
Nu har ytterligare en kvinna blivit våldtagen på en festival.
Jag blir riktigt förbannad över att människor få sina liv förstörda på detta vis, sätta spår i kropp och själ för hela livet i många fall. Tro mig, jag vet vad jag pratar om.

“Meh, men, men du är ju kille ??!”

Ja jag är kille/man/gubbe, vad du vill kalla mig. Och män har oxå känslor.
Även om det ofta då betecknas som omanligt och .. eh , vad var det nu igen jag nyligen läste, Jooo: “självömkande” var det visst, när män mår dåligt i själen.
Men Sverige/världen VILL INTE SE att det förekommer att övergrepp av olika slag drabbar pojkar och män oxå, och att även kvinnor gör sig skyldiga till detta. Men jag vet hur som helst ganska väl vilket helvete dessa tjejer genomlever. Inte exakt hur det är, för det vet ingen människa om en annan människa.

Det som gör mig mest förbannad är att våldtäkter ens förekommer.
Jag vet inte, men vi kanske måste vidta en muslimsk sed i detta fall, och dela publikhavet mellan män och kvinnor ? Vi kanske måste ha mer civilsnutar i publikhavet, men det kostar skattepengar, och gud förbjude om en rik eller medelinkomsttagare måste betala skatt, det är ju som att svära i kyrkan i dagens värld. En sjuk, sjuk, sjuk värld där rika kapitalister skriker sig hesa över att behöva betala tillbaka till det samhälle som lagt grunden till deras rikedom. En sjuk, sjuk, sjuk värld där i kapitalismens spår av ökade klyftor, ett utanförskap växer fram som de själva skapat och skriker på mer poliser för att skydda “de som sköter sig”
Och i kölvattnet av denna idiotiska uppdelning av tillgångar växer extrema religiösa brutalt skoningslösa organisationer fram. Och i dess kölvatten växer de enkla lösningarnas rasistiska nationalistiska skräckvälde fram. En sjuk, sjuk, sjuk värld som när fruktansvärda våldtäkter sker, så står vissa journalister upp och försvarar generaliseringen av män som ansvariga, MEDAN DE PÅ SÅ SÄTT UTESLUTER SIG SJÄLVA SOM MEDANSVARIGA !

Och vips, så har dessa, ofta kvinnliga, och ibland feministiska journalister SJÄLVA bidragit till att flytta fokus från själva våldtäkten, från själva brottet. Hur idiotiskt, självförhärligande, oansvarigt och kontraproduktivt är inte det ?

Det kanske är något Frida Söderlund borde ta i beaktande, när hon funderar kring generaliseringar och ansvarsfrågor. Jaa Frida, ska det vara så jävla svårt att inkludera dig själv i det totala samhälleliga ansvaret. För säkerligen 99 % av alla män tar avstånd från våldtäkter. hur svårt ska det va Frida ? Menar Frida att kvinnor i Sverige inte delar samma samhälleliga ansvar som hon tilldelar män ?

Det finns inget patriarkat, det finns bara egoistiska destruktiva kapitalister som går över lik för sin förmögenhet, och kvinnor i den positionen gör exakt likadant. Det finns ingen våldtäktskultur. Det finns bara en liten del missanpassade, sjuka brottslingar som skall lagföras vid brott. Det FÖREBYGGANDE ARBETET, handlar om ekonomisk och social integration mellan samhällsklasser. Det handlar om inkluderande, inte exkluderande ni och vi, som tex Alice Teodorescu förespråkar.

Antingen går vi tillsammans och skapar ett inkluderande samhälle, eller oxå fortsätter vi läsa våldtäktsrubriker, om masskjutningar på skolor, om gamla som ligger i egen avföring, etc etc etc. Ska det vara så jävla svårt ?