“Nä faaan heller, Det är är ju bara svartingar på stan nu”

Sa en kvinna som svar på frågan om varför hon inte rör sig på stan längre.

Jag funderar som hastigast vad f-n hon menar med det, men kommer snabbt till slutsatsen att det finns ingenting jag gör eller säger som kan ändra hennes uppfattning. Det hjälper inte att ifrågasätta på vilka grunder åsikten baseras, det hjälper inte att syna dem när grunderna är felaktiga, det finns ingen logik… så jag struntade i det denna gång.

“Man kanske skulle börja tigga som ‘dom’ … ja menar jag är ju iallafall svensk”

sa en svensk man som påstod att han inte ätit på en vecka

Denne man har sagt det vid ett tillfälle tidigare, att han inte ätit på en vecka, och frågat om han kunde få låna pengar, trots att jag inte alls känner honom.
Själv lever jag på sjukförsäkring, och tillhör de som har bland de sämre ekonomiskt bland svenskar, men klarar mig rätt hyfsat ändå, så jag tyckte det lät helt orimligt det han sa om maten, ….

… ja menar han e ju “iallafall svensk” smiley

Så jag föreslog att han skulle prova att tigga.
Det kan hända att tiderna blir så dåliga i Sverige, att svenska medborgare måste sätta sig på gatan och tigga, men vi är inte där ännu. Det är klart, om man tex spelar bort sitt bidrag, super upp det, eller handlar för mer än man har, jag då kan mastkontot bli lidande.