Lena Mellin skriver i Aftonbladet, uppenbarligen oftast för de blåaste Socialdemokraterna. Jo det är ju OK att ha egna åsikter om saker och att uttrycka dem. Men vad som blir fel är när man påstår sig förespråka något som man faktiskt inte förespråkar, Så som Kindberg-Batra om feminism, och så som SD som låtsas värna om äldre fast deras politik inte följer deras retorik. Eller som Löven som pratar om “Lagt kort ligger” och menar att han är för rättvisa skatter, men tänker inte ändra tillbaks det orättvisa borgarna gjorde under sin mandatperiod.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article23185898.ab

I denna artikel gnäller hon, helt rättmätigt över den stora mängden partiledares “Svenskretorik” som nuddar lätt vid den nationalism SD står för, och det övriga politiska etablissemanget förut påstått sig vara emot. Men det gör alldeles för ont i den blå Lena-Mellin-själen att tillstå vilken partiledare som INTE följde den retoriska trenden om “svenska” värderingar, nämligen Jonas Sjöstedt. Jo det är på det viset förstår ni, att om resten av Sveriges partier skulle övergå till ren Nazism i politiska förslag och reell politik, så kommer nog ändå S,M,L,KD,C,MP räknas som mittenpolitik, och Jonas Sjöstedts Vänsterpartiet kommer trots ställningstagande FÖR småföretagarpolitik, lika vård åt alla, motståndare till överstatlighet i EU, och frihandelsavtal som begränsar demokratin i världen och Sverige, räknas som untuochable “kommunism”. Och på så sätt fortsätter folk rösta på rätt så extrem politik a la, M, C, KD, L, S, MP, SD, i tron om att de följer en politisk mittenfåra.

Ja jag förtydligar genom överdrift ( Dessa partier står inte för Nazism) Men trenden om vad som räknas soim rumsrent för vilka/vem framgår tydligt i denna jämförelse.

För övrigt så har tydligen Jesper Parnevik gjort en riktig groda på twitter, och blivit tvungen att gå ut och be om ursäkt. Och jag håller med, men han borde inte i första hand bett Zara Larsson om ursäkt, utan borde bett de 84 offren för terrordådet, anhöriga och Nice-borna ! Zara Larsson själv klarar inte av att be 50 % av befolkningen för att skuldbelägga dem…. så Zara Larsson bör nog oxå lära sig betydelsen av ödmjukhet.

Men i feministisk media lär Zara Larsson få tillåtelse att vräka ur sig vad som helst, och inte bara förlåtas för det, utan till och med hyllas för sina ordval.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/kronikorer/markuslarsson/article23183538.ab