Jag har inom en kort tid lagt till 4 nya bloggkategorier, jag vill kort förklara.


“Att resa sig upp”:
Handlar om den nobla arten att resa sig upp efter att ha fallit, så väl själslig som fysiskt. Och givetvis är det ofta min egen kamp i ämnet som relateras till

närvarolistan är väl en kategori som belyser olika ageranden, sysselsättningar som gör mig mer närvarande i nuet, flummigt ? , nej inte alls. precis tvärtom

Ord-förrådet Där kategorititeln är en liten ordlek, med ett fysiskt förråd, där man förvarar saker, så där jag förvarar ord. Här har jag för avsikt – om jag ids fortsätta med det – att dela med mig av ord som inte varit del av min högst personliga ordlista (ordförråd) … helt sonika är det förkovring för att förhindra egen ignorans, och jag delar med mig av det för andra vetgiriga och kunskapstörstande.

M-Ordlistan Här blev det tack vare det lilla bindestrecket en lustig knorr på kategoriseringen. Här handlar det om när man genom antingen små subtila medel, ofta inom politiken förändrar ords betydelser genom att använda dem som “politiskt smink” för att dölja den faktiska agendan, oftast då rent cyniskt och beräknande. Men även när det av den stora pöbeln, utan en tanke bakom användandet av ordet i fråga, används i nedlåtande syfte för att svärta ner. 2 ex på sådana ord genom historien, är ordet “neger” och ordet “rasist”

Ordet “neger” betydde ursprungligen svart, och härstammar från latinet, men har använts på ett sådant sätt genom århundraden, nedlåtande, förminskande, att det kommit att förlora sin ursprungliga betydelse, och är nu i praktiken, och därför realiteten enbart ett skällsord. Och ordet “Rasist, menar jag på, missbrukas inte i första hand av antirasister, även om det oxå förekommer, men i första hand missbrukas det av rasisterna själva, eller de som vandrar i gränslandet, och rättfärdigar lite nedlåtande fördomsfulla ordval, i nån slags nationalromantisk villfarelse. Allt i syftet att ta udden av ordet “rasist” I deras värd existerar inga rasister.

M-et i kategorititeln, kan gärna för mig få stå för “Moderaterna” som under Reinfeldts tid som statsminister gick i bräschen för språkförvanskning och sminkat språk, även om det förekommer inom övrig politik oxå.

När man då sätter ihop M med ord, får man “M-ORD” Och med det anspelar jag på mordet på språket, när man sminkar verkligheten, förvränger och i smyg förvandlar språket, inget annat !