Jag har plockat ca15 liter blåbär, och oroar mig över om de ska räcka över vintern
smiley

Jo jag ska plocka lingon oxå, så det torde nog räcka.
Människan tror sig vara skapelsens krona. Och trots alla bekvämlighetsinrättningar, kirurgi, teknik….så får nog överväga, krig, miljöförstöring, våld, ignorans och högmod på minuskontot.

Jag läste nyligt efter en Google-sökning på “blåbär näring” att det fick noll poäng i näringstäthet. Det kändes ju bara helt fel. Och eftersom jag i grunden är en ifrågasättande individ, googlade jag vidare. Jag sökte istället på “Blåbär nyttigt” och “nyttigaste bären” Och hux flux var dessa bär de nyttigaste bär man kunde äta. Bra mot hjärt-kärlsjukdomar, det var bra för mörkersyn, bra för tarmfloran, ja till och med för cancerförebyggande.

Nu, nå så här kan vi ju inte ha de i en marknadsekonomi att bär, som är gratis att plocka själv i naturen tack vare den unika och lovvärda svenska allemansrätten, ska framställas som “nyttiga”. Jo i den första Google-sökningen, där näringsvärdet fick NOLL poäng, gissa vilket som fick högst poäng ? Jo: Måltidsersättning chokladsmak pulver Nutrilett Intensiv !!??

Nu börjar det väl ändå lukta sannings-skunk ? En kemisk framställd industriell produkt, dessutom märkesbestämd, visar sig vara “näringsrikast”. Inte övertygad om informationsbluffen ännu ? (Informationsbluff nästan likställt med reklam) När du dessutom googlar kring detta får du ju upp information om “farorna” med bär, man måste koka den för att vara säker på att inte få mask och bli sjuk. Kanske tom transplantera in ny lever vid för kraftig användning av maskmedel. ??!!

Visst är det fantastiskt, då innebär det ju att det är en kemiskt framställd medicin som orsakar ev transplantationsrisk. Men bären får skulden, det naturliga som är gratis får skulden. Det är klart som f-n att marknaden, som ofta står finansiellt bakom det mesta av världens “forskning” ….inte vill ha människor springandes i skogarna och bli självförsörjande, på något de kan tjäna storkovan på.

1200 kronor skulle jag få betalat om jag köpt dessa bär på affär, och per bär, betydligt mer om jag köpt dyra syltprodukter, förstörda med socker, färgämnen och annat skit. Skrämselpropagandan fungerar bra som reklam, den är lika effektiv som reklamens verksamma “ämnen”: som längtan efter kärlek, sexdriften, och sockersuget (ett godkänt knark), längtan efter likvid rikedom och all spel-och-dobbel-reklam. I grund och botten tror jag att fler skulle följa min kusin hans tankar kring reklamen för ett tvättmedel som gjordes reklam för dygnet runt för ett antal år sedan. “Måste man lägga ner så mycket tid och pengar för o få det där sålt, tänker då inte JAG köpa det” Utgå från att reklam är ett gift, som kan lura dig vart de vill!

Finns det då risk att jag blir sjuk av mina egenhändigt plockade blåa bär?, ja det finns det säkert. Hur stor är den risken ? ingen som vet troligtvis i ett oändligt hav av information och desinformation. Men om du frågar mig, så tar ja mina risker med det naturen framställt under miljoner år, som björnen överlever Idet under vintern på, framför E214, 217 E214, 217 E207, E214, 217 El 90-El92, 197 E228,eller va fan de heter, socker, etc etc. Där finns mer eller mindre en garanti att bli sjuk av dessa produkter. Men ser vi sådana kampanjer blossa upp i media från “vetenskap”? … nä för den är inte betald av industrin och marknaden, vår nya gudom på 1900, och 2000-talet.

Svininfluensan var ett sådant tillfälle där faktiskt stat, myndigheter och samvetslösa cyniska läkemedelsföretag med vaccin, samarbetade för ett massförsök på människor. Plågsamma människoförsök. Där många ungdomar fick sina liv förstörda genom narkolepsi som biverkning på det oprövade vaccinet.

Alternativ till bensinmotorn blev uppfunnen för länge sedan, men eftersom oljeindustrin var den mäktigaste då, köpte de upp alla alternativa uppfinningar som skulle kunna hota deras oljeförsäljning och snuskiga rikedom.

Hade forskning varit neutral och opartisk, hade man i större utsträckning kunnat dra fördel av dess resultat, men den allra mesta forskningen är betald av miljardindustrier, där egen profit, är det enda målet. Så Moder Natur går klar segrare ut ur “ringen” på knockout !!
Och forskningen blir dessutom diskade pga regelbrott och doping !

Så jag fortsätter nog äta blåbär ändå !