Det finns ett ställe i Sollefteå “centrum” som är riskfritt för punktering på cykeln, och det är gågatan, där det är förbjudet att cykla.
smiley

För där krossas det förvisso glas på på “Apburs-festivalen” (Laxfestivalen) oxå, men där sopas det alltid upp tidigt nästa morgon eftersom det bedrivs handel där. Men är man då laglydig, och cyklar Järnvägsgatan eller genom parken under sommarhalvåret, ja då kan man räkna med ett antal punkteringar per sommar. Jag har för mig min vän G har fått 5 st en sommar. 2-3 redan i år. Själv har jag “bara” fått 2 st i sommar.

Än har jag inte sett nån vakt som reagerat vid glaskross under Apburs-festivalen. De står med armarna i kors och ser hårda ut i alla fall. Men det är klart att “barnen” (14-75 år gamla) måste få krossa glas, det är ju “fest”. Och “Jag var ju full” vilket brukar ursäkta de mest vidriga beteenden i Svea rike, otrohet, tafsning, förolämpningar, slagsmål och stölder. Så varför inte glaskross. Om det hade gjorts undersökningar om glaskross per capita, så ligger Sollefteå 1a (gissar jag)
smiley
Kanske man kan få nån slags punkeringsersättning från kommun ?

I alla tider har jag fixat mina punkteringar själv. Den “nya” cykeln är förmodligen jättelätt att lossa och montera på däck, men den trilskas när just jag ska göra det. Förra gången lyckades jag böka så växelinställningen for åt skogen = 170 kronor hos Öhman. Slangar kostar 60 kr styck, men jag vet inte vad han tar för att byta slang och montera av och på däck. Hur som helst måste jag som cyklar långt hemifrån ibland bemästra däckmontering/slangbyte ute på landsvägen.

Nu idag lyckades jag faktiskt med montering av däck (att byta slang är i sig inget problem) Först testade jag innan jag köpt ny slang, och sedan efter att ha köpt och bytt slang. Och utan att egentligen förstått hur jag gjorde, så lyckades jag. Om nån frågar hur jag gjorde, blir svaret “ingen aning” eller “möckle på lite tiss e gick bra” Det var alldeles som när jag försökte få dit det, fastnade det och tog emot överallt, men när jag höll på att ge upp, så ramlade det på plats för egen kraft.
smiley

Nu mår jag rätt gott för stunden när jag lyssnar till finsk obegriplig musik på Spotify (den har fått en egen lista hos mig)och hör hur regnet äntligen kommer i nå mängder som åker ner i marken och gör gott för växtlighet och bär. Igår efter regnet var det en fröjd att springa sent på kvällen, endast 14 grader, vilket är skönt åtminstone vid löpning.