Hallå där pappa !

Hur är det där uppe bland molnen ?
Om man skulle ha tron att det åskar när gud(arna) blir arga, ja då lär det varit lätt irriterat antar jag, i himlen. För här har det åskat så det står härliga till. Och regnet har öst ner i omgångar. Tacka chiefen för det !

Livet går vidare nere på jorden far.
Jag plockar bär och rensar själv nu far. Moster har ju flyttat närmare sin dotter, och verkar trivas. Förut under några år, så plockade jag själv, och vi rensade tillsammans. Och hon kokade sylt och saft o dylikt. Nu blir det till att köpa saft-attiraljer o koka svartvinbärssaften själv. Det ska nog gå bra far. Sedan tidigare kan jag ju koka sylt o mos.

Saknar dig far !
Jag är inte perfekt, och du var inte perfekt,
men jag saknar ändå att ringa dig och prata,
Vi löste inga världsproblem. Vi drog dåliga vitsar,
vi pratade musik, och du drömde lätt naivt om ditt Ångermanland,
drömde om att flytta tillbaka.

I all din bräcklighet och litenhet, var du oxå stor, varm och kärleksfull far.
Ibland sårade du ganska plumpt. Men du sade också meningar och ord som jag än idag blir styrkt och rörd av. Som när Faster Karin ville att du skulle komma till henne i Arvika, när jag bestämt med moster, då sa du:

– “Jag är där Tomas är “!

Aldrig ska jag glömma de orden far.

Ser ni ner på jordelivet, precis som i vissa amerikanska Hollywoodfilmer far?
Eller flyter ni bara omkring i harmoni och lycka och äter Filadelfia-ost ?
Hur som helst…. jag vill bara låta dig veta att det går bättre och bättre.
När det kommer till självrespekterande beteende, så får jag nog mvg far.
Men fortfarande känns hjärtefrågor svåra far. Svårt att våga känna något positiv, kärleksfulla vänliga gester, vill inte nå riktigt ända in far.
Men tid måste få gå, livet går vidare och troligt kommer det mer och mer glimtar av hjärtlig glädje, och stråk av värme når ända in.

I morgon blir det iaf lite golf, och lite boule….
lär starta dagen med havregryn, russin och blåbär

Gonatt far !…. hoppas det dröjer innan vi ses, trots att jag saknar dig