“Aj aj aj det bränns!”

sa jag till en utländsk äldre farbror, när han skulle gå in bland svartvinbärsbuskarna,
för han tog tag med handen runt en bunt brännässlor. efter nån sekund sa han… “ja okej, bränns” Om han inte förstod det ordet innan, så lärde han sig det nu.
Det bränns lite på mina händer oxå, även om jag inte greppat tag runt nässlor idag. Men jag har plockar hallon, och nässlorna har en förmåga att “nässla” sig in bland Hallonbuskar.
smiley

Men vad gör det när man kommer hem och hela lägenheten luktar av nykokt svartvinbärssaft, första stadiet, och frysen håller på att fyllas med, blåbär, hallon och vinbär.
styckfrysta hallon nedan


Enligt moster Maggans sockersnåla recept, 2hekto socker per liter bärsaft. Funkar även för diabetiker. Ja de är därför saften hälls upp i plastflaskor, så de kan frysas in och tas fram under vintern vid behov. För lite socker för att förvaras i kylskåp eller skafferi, men gott och nyttigt.

…och imorrn får jag se hur det smakar, “odelady odelady hoppsan vilken dag !”