Visst är det fascinerande med ord ? Vilken rikedom det kan vara att kunna uttrycka sig. Ordet extrem är ett ord att fundera kring. om man tittar på TV-tablåer, och internetanvändning, och typ av journalistik vi människor tycks gilla, och mördande reklam, så verkar det vara det extrema som är mest omtyckt. Och ändå används det ofta i vardagssituationer, och till och med om rätt humanistisk, rättvisemärkt politik. Samma ord som används om IS som mördar, våldtar och lemlästar människor utan att blinka.

Ordet extremism, används således flitigt och oförsiktigt nu för tiden.
Och i kölvattnet av politiska mainstreampartiernas användande av ordet extrem, skapas
ett utrymme för dem själva att utöva extrem politik, fast under
täckmanteln av “normalitet”

De TV-program som gillas mest är program med detaljerat, effektfullt, brutalt våld, människor som förnedras i TV i realitysåpor, utslagstävlingar etc.