Vad det luktar gott om värmeljuset i min vackra lykta, som jag tänt nu i sena sommarkvällen, medan jag skriver.
När jag spelade boule idag, så lyckades jag mitt i en match, “stanna upp” i sinnet och bara njuta av människorna, ljuset, samvaron. Matchen, vinst fortfarande ett mål. Men ett sekundärt mål. Jo jag vann matchen oxå.

Det är bra för mig att träna på att bara vara, i nuet. Det är inget nytt och revolutionerande i sig att komma på detta. Men jag börjar närma mig att kunna genomföra det i praktiken. Och för MIG är det revolutionerande.

Min “spaning” är att fokuset på rätt saker är viktigt, åtminstone för mig.
Dvs vad jag uppehåller min hjärna med, medan livet pågår.

Metafor för livet i stort: Ska jag “titta på vägrenen och diket” medan jag kör, är det risk att åka av vägen, men “tittar jag på vägen”, så blir det bättre. Eller åtminstone titta på vägen tillräckligt ofta. Ibland kan det vara fint att se omgivningen på resan oxå, men då måste man “sakta ner”, eller “stanna upp”. (slut på metafor)

Idag har jag fått några fina möten, och för mig själv lyckats fnysa åt dumt beteende vid ett tillfälle. Ett av de positiva mötena var en tolk från Eritrea som heter M’baje.

god middag ovan

Ovan ser vi hur en påse Vicks halstabletter volym presenteras för oss

När man sedan sticker hål på påsen, pressar ut luften och viker ihop den, ser vi hur mycket vi blivit lurade av förpackningen. 15 tabletter i den stora påsen.