Vi förfasas över Nordkoreas diktatur, men ser mellan fingrarna när USA bombar barn, och fängslar och torterar människor utan rättegång.

Vi tycker det är rätt att Ryska friidrottare mfl ska buas åt, stängas av och hyttas finger åt, men bryr oss inte när “dopingkritikern” Phelbs” poserar med dopingavstängd Amerikan på bild.

Ingen reagerar när kvinnor, reportrar kladdar på en manlig halvnaken idrottsatlet, i OS i Rio, men hade det vart tre män som kladdat på en kvinna hade media slagit upp feta krigsrubriker om hemska män, ofredanden, patriarkalsamhället, manligt kollektivt ansvar och förtryck mot kvinnor. Har svenska kvinnor ansvar för kladdandet på den manliga atleten då ? jag bara undrar
smiley

Och sen har vi ju det extraordinära fallet Assange. Där han inte får garantier från Sverige att INTE bli utlämnad till USA, som vill statuera exempel på Assange, så som de gjorde med Bradley Manning, numera Chelsea Manning, som nyligt försökt ta livet av sig, och straffas med isolering. Mannings brott? …. avslöjade Amerikansk militärs BROTT mot mänskliga rättigheter när de sköt på civila Irakier. I min värld är det en hjälte, i Amerikansk rätt, är det en skurk som får 35 års fängelse.

DETTA USA riskerar Assange bli utvisad till, eftersom inga garantier ges från Svenskt håll, om att inte utlämna Assange vis ev förhör just i Sverige, med anledning av påstådd våldtäkt. Svensk åklagare Marriann Ny som med bestämdhet hävdar att förhöret, ett vanligt förhör “MÅSTE” ske i Sverige.

Till saken hör att de som påstås blivit våldtagna, skröt över den sexuella erövringen av Assange alldeles efter den sexuella akten. Efter samtal med svensk åklagare och polis kom de fram till att de som kvinnorna nyss var så stolta över egentligen var en våldtäkt. Intressant … med tanke på att USA just då skulle göra vad som helst för att få vantarna på Assange och misskreditera och livstidsfängsla honom som med Manning. Assange infinner sig då på förhör i Sverige hos svensk kvinnlig åklagare som faktiskt lägger ned åtalet, då det bedöms att det inte finns belägg för åtal.

Detta, skrivet i stycket ovan skrivs det väldigt lite, eller ingenting alls om i svensk media idag. Nån som vågar gissa varför ?

Assange har från dag 1 när han sökte asyl på Ecuadors ambassad i London, sagt att han ställer upp på förhör i England. Detta trots att han redan gått med på, och genomfört förhör i Sverige.

Vad är Assange egentliga brott ?… jo troligtvis att han tillsammans med Manning avslöjade USAs krigsbrott. Men det finns massor av arga USA.älskare, och andra som är övertygad om Assange är en våldtäktsman. Jag tänker osökt tillbaks på häxbränningens tid, då var kvinnor offer i sådana sammanhang. Sjönk du ned i vattnet dog den häxanklagade, flöt hon var hon en häxa och skulle avrättas. Mission completed för de med makt att ta liv.

so who’s the bad guys here ?