To let go

släppa · släppa taget · fälla · släppa lös · slå bort · släppa fri · låta gå · låta fara · släppa ifrån sig

Ibland kan vi svenskar, influerade som vi är av engelska språket och kulturen via musik, film och TV ….hitta bättre uttryck för något på engelska än på svenska. Och det behöver inte vara fel. Jag tänker att varför inte använda båda, då det ena inte räcker till fullt ut.

Jag är tillbaka på en av de mest tydliga paradoxerna i livet, att bästa sättet att “känna kontroll” är att släppa på just kontroll. Men när jag sökte sätta ord på det, dök även de engelska orden, “To let go” upp, och fick då mycket bra svenska synonymer till det jag tror är bra….

I synnerhet “släppa fri” och “låta gå” kändes befriande att använda mig av.

Och så är det med kärlek oxå. Och då tänker jag på kärlek som kraft, som energi.
Den går inte att fånga, den går inte att stänga in, den går inte att kontrollera.
Man måste släppa den fri.

Det man inte kan påverka, kan man helt enkelt bara betrakta och konstatera.
Och då kan man lämna det för stunden, och då blir man fri, för stunden….
Så tänker jag om det….. för tillfället

smiley