Iofs vaknade jag med en degklump till huvud, och kaffet hjälpte inte för att väcka liv i “surdegen” … Men sen tänkte jag att nu ska jag göra slag i saken och införskaffa nytt kontokort från Nordea. Det gamla faller i bitar av åldersskäl.

Sagt och gjort. Dittills har det för mig varit en ganska oförarglig, lättsam procedur. Men denna gång gick jag ut därifrån som en tryckkokare på väg att explodera. Jag har ju intalat mig själv att reducera ilskeskapande blogginlägg. Och det står jag fast vid. Jag undviker att skuggboxas med ökat blodtryck som resultat. Men det här är motsatsen, jag söker inte upp ilskan, utan något, några, retar gallfeber på mig genom sitt övervakande Stasi-beteende i Sveriges rike på det sk moderna, “demokratiska” samhället år 2016. Jag hamnade på/blev formigen tvingad till ett förhör, för att kunna ta ut mitt nordea-kontokort.

Bankerna går från klarhet till klarhet i att vara de mest idiotiska maktgalna. övervakande institutionerna i det “moderna samhället” De är ju tamefan laglösa inom lagens ramar. Om en privatperson betett sig så hade denne varit inspärrad för all framtid förmodligen. Privatpersoner blir livstidsfängslade i västerländska “demokratier” för att avslöja krigsbrott, och övervakning av medborgare (Manning, Assange, Snowden)

För att få ut mitt nya kort, påstår denna “banktjänsteman” (kvinna) att jag är TVUNGEN att svara på ett gäng frågor om Nordea ska FÅ ge service åt kunder.
Jag är ytterst tveksam till det påståendet… har de verkligen rätt att idka UTPRESSNING på detta vis?

Hade innehav av bankkonto varit frivilligt, så måhända att jag köpt att de fick handha sina ärenden, och tillvägagångssätt hur de vill. Men nu är så inte fallet, du tvingas mer eller mindre att ha en bank och ett konto, för att stat, banker och marknaden ska ha järnkoll på dina inköp, ditt politiska liv, dina tillgångar !!!
Vi är mer övervakade rent informationsmässigt än i Östtyska diktaturen, även om vi i vardagen är friare att prata och röra oss fritt. Men Östtyska regimen hade inte medlen och tekniken att samla information till den grad västerländska “demokratier” gör.

Frågorna berörde mina bankvanor, insättning uttag, huruvida jag jobbade, var sjukskriven eller arbetslös. De gick tom in på politik i utfrågningen, om jag själv var engagerad politiskt, om jag hade släktingar som var engagerade politiskt.
Ja men VA FAAAN … det är ju helt egalt för bankärenden huruvida jag har släktingar som är engagerade politiskt.

En fråga löd: ” Sätter du in pengar ibland ” ?

– “Nää det går ju (för h-vete) inte”
svarar jag

“Jo då i Sundsvall”, kläcker åbäket ur sig

Ja men grattis till det då … ska jag cykla dit o sätta in pengar !!??

Hade man inte varit HELT beroende av att ha bankkonto och kontokort pga att idioterna tvingar oss till det genom att smygande och gradvis införa det kontantlösa samhället… så hade jag struntat i införskaffande av nytt kontokort, och bett henne stoppa upp kontokortet i sin egen högst personliga “kortläsare”, där bak … där solen aldrig skiner !!

Finner jag på en enda punkt att någon annan bank, tar avstånd från såna här metoder, samt hanterar kontanter, så byter jag bank direkt !