Ja nu förändras ju iofs sånt här med livsrutiner hela tiden, ungefär som människor som möblerar om då och då och tänker varje gång att:

“NU har jag hittat hur jag vill ha det”

…osså två månader senare är de i gång igen. Nu blir det väl inte så stora förändringar på den fronten i en etta på 35 kvadrat med sovalkov och kokvrå.

Att ha en god kopp kaffe på morgonen är nytt, och en helt OK vana.
Och att diska enbart på morgonen, innan frukost och kaffe är bra. Men under dagen är all disk avsköljd, vilket känns bra. När jag gör mitt pressokaffe fyller jag vattenkokaren lite extra, och häller överflödet över disktrasa i ren diskho… och inbillar mig att disktrasan har mindre bakterier i sig då.

Jag tar inte längre papper när jag tar ur diskhon på matrester efter matlagning, utan tar plastredskap plus händer för det ändamålet. Spar på papper. Jag spär ut “dubbeldusch” med massor av vatten, på så sätt åker inte den annars gelémassan genom händerna och direkt i avloppet. Har räknat ut att jag använder 1/10 av tidigare konsumtion. Delvis oxå då för att jag köpt barnängens barntvål i storpack och använder vitt kroppshygien ist för geleformad dubbeldusch, som jag bara har vid hårtvätt. Och storpacket från MM är 1/5 i pris mot för tex coop.

Baka bröd själv, koka sylt och saft själv, laga 90 % mat själv från grunden, hjälper nog ekonomin oxå.

Sen använder jag mycket mindre kemikalier i köket, ersatt med hett vatten till rengöring av diskbänk och spis.

Nåja så tänker jag om det sedan en tid tillbaka.
Jag har inte fått ett perfekt liv för det, men det bidrar åt rätt håll, då jag frigör lite pengar till annat i en med västerländska mått mätt rätt begränsad personekonomi.