Jag måste ändå fascineras av en stor del människors “fantastiska” oförmåga till orsaksanalyser och konsekvensanalyser, nästan oavsett vad det gäller.
För två inlägg sedan skrev jag om svarta och vita rasisters hjärnsubstanslösa, brist på argumentering. Och i den kategorin människor finns outtömligt material till att belysa IQ-befrielse, ignorans och desinformation. Bla i samma program om KKK sa en av anhängarna att att han vid ett tillfälle i livet “kom fram till att han var vit”.

Grattis !

Och sedan raljerade han på om att Auschwitz bara var ett vanligt sommarläger för lata Judar som var för lata för att jobba. Tom den annars så urblåsta kvinnliga ledaren för den KKK-sektionen insåg att hon fick lov att gå in och stoppa “intervjun”

Nu läser jag i DN om den ojämställda fotbollsvärlden.

http://asikt.dn.se/asikt/debatt/hur-kan-det-bara-hanga-manliga-forebilder-pa-vaggarna/

Att ojämställd mellan kvinnor och män råder inom fotbollen, det ju egentligen inget tvivel om… ja vi skulle ju kunna fråga herrarna och damerna i KKK om en verklighetsbeskrivning i ämnet iofs, de kanske skulle tycka det var jämställt eller möjligen muslimernas, Judarnas och Mexikanernas fel.

Nä det beklämmande i detta fall med damfotbollens och herrfotbollens olika villkor, och de som i första hand upprörs över dem, är att de tror att det beror på att Herrar tror att de är mer värda än damer, pojkar mer värda än flickor.
Om feminismen hade bibehållit sin röda färg, sitt röda ursprung, så hade man lätt kunnat förstå att det har ingenting med kvinnor och män att göra idag. Det har med marknad, kommersialism, kapitalism att göra. Där intresset finns lägger bolagen sina pengar. Så vill man förändra/förbättra villkoren för damfotbollen/flickfotbollen …. vart bör man då sätta in sina resurser ?

Många tycks tro genom att kräva att lika många kvinnor i bolagsstyrelser och i politiken är ett bra recept. De kan hålla på i 100 år till om de vill. Ingen ändring kommer ske genom att hävda orättvisor, och ändå acceptera och tom propagera för ett kapitalistiskt samhälle med svaga reglering kring marknaden. För kapitalismen är inte orättvisor och ojämställdhet en olycklig biprodukt. Det är på den bas hela det marknadsliberala kapitalistiska samhället byggt hela sin idé.
En del feminister tycks tänka att om kvinnor kommer in i bolagsstyrelser, så sker förändring, kvinnliga politiker mjukare än män etc etc.

Men om vi nu för argumentationens skull skulle bejaka det tankesättet att kvinnor skulle vara mjukare än män, rättvisare än män, vilket i sig är rätt motsägelsefullt om det kommer från en feminist som hävdar att män och kvinnor har exakt lika egenskaper, kunskaper etc etc. Men låt os då säga det…

En “mjuk, rättvis, jämställd” kvinna kommer i en bolagsstyrelse. Vad händer på vägen dit, med de mjuka, jämställda, rättvisa” värderingarna hos den kvinnan ?
Jag tror för många kvinnor är jämställdhetskampen i allra högsta grad en hård verklighet. Framför allt utanför Svea rikes gränser där kvinnor skulle slå frivolter av glädje över att få vara kvinna, få vara människa i Sverige. Men för en stor del av “kvinnorörelsen i upphörde det handla om jämställdhet för länge sedan, för att ist handla om egen makt, precis som för “Black power” i USA som i sitt hat och blindhet många av dem själva blivit rasister.

Affärsvärlden bryr sig inte om kön, hudfärg etc… den bryr sig om sig
själv, oavsett om det sitter kvinnor, män, vita, svarta i
bolagsstyrelserna. Så vill man förbättra för kvinnor, måste man förbättra för alla, låta alla vara med i tåget, reglera marknaden så den blir till för människorna, och inte människornas till för kapitalisterna.

Och tillbaka till fotbollen då.
Jag tycker att manlig fotboll ur ett idrottsligt, tekniskt, tempomässigt perspektiv är mer intressant att titta på… för mig, och för många. Damfotbollen håller inte samma kvalitet, och det beror delvis på snedvriden resursfördelning, men oxå på intresse, och fysik. Det må hända att det retar någon att det finns många med mig som tycker så. Men det är bara att ställa ett kvinnligt landslag mot ett manligt så blir det ju uppenbart att det finns skillnader. Men det finns ju lika mycket kvinnor som män i Sverige, tom något fler kvinnor om jag inte läst fel. Vad hindrar då kvinnor från att se damfotboll och skapa den publika jämställdheten själva ? Och om de gör det, trots att jag inte på något vis förespråkar det laglösa kapitalistiska samhället, så skapar en större publik ett större marknadsintresse och mer sponsorpengar. Så fungerar nämligen kapitalism, den bryr sig om intet annat än pengar till fåtalet… bryr sig inte om kön.

Eller så kan ni rösta vänsterpartiet nästa val…