Ja happ

I morse vaknade jag klockan … eh få se nu…

*tittar på text-tvs klocka och hajar till…*

Jag kanske måste återgå till gårdagen, och senaste tidens dygnsrytm, för att göra detta begripligt. Igår kände jag av akut halsont, så jag tog färsk ingefära och hade varmvatten till det för att mildra infektionen. Det biter nog inte på förkylning, men på bakterier. Och det gav med sig faktiskt. Men kroppen kändes urlakad och förkyld.
Och med tanke på senaste tidens ofrivilligt omvända dygnsrytm till följd av en tids nedstämdhet, så tänkte jag… pillermotståndets talesman, att jag kanske ska ta en Alvedon ändå så jag somnar och inte förvärrar dygnsrytmen, och framförallt får
sova de timmar jag behöver. Kropp och knopp slits av depp och förkylningar.

(bilden en länk till Lisas hemsida med fantastisk alster)

Sagt och gjort.
Jag vaknar som sagt var till lite mosig i kapsylen efter diverse “allt-går-fel-drömmar”
Och ser att det är inte dagsljus ute, men heller ej natt. Och tänker att klockan är väl kring 8-snåret. Läser lite på text …. och ser på text-tv-kl.

17.43 !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kollar sen på väggklockan, och på mobilen …jo det stämmer. Jag har alltså FÖRSOVIT MIG till boule kl 18.00.
smiley
Men med närmare eftertanke, så ändrar jag smiley…till ett smiley…och sen ett smiley
Eftersom det bara är att gilla läget. Jag fick sömn, jag kände mig mer utvilad än på år. Och förkylningen förlorade åtminstone ett slag, återstår att se om jag vinner “kriget” mot förkylningen. -har vunnit många slag mot deppigheten, men ibland oxå helt klokt undvikit bataljer som inte går att vinna i den stunden. Dygnsrytmen är ett sådant. Jag tar den bataljen, när jag återfått styrka att vinna det slaget.
För i vissa situationer i livet, är ändå dygnsrytmen, om än viktig, så ändå sekundär i förhållande till sömnbehovet.

Såna här gånger är längtan efter quick fix stor.
Likväl hos en själv som hos välmenande omgivning.
Tänk om det fanns en reset-knapp hos människan, hos mig, precis som det finns på en dator, där du kan återställa datorn till ett viss datum.
Då skulle jag ställt vakna-tidpunken på 09.00 och somna på 01.00.
Men problemet med det skulle ju vara precis som med datorn, att du återställer även problemen.

Det finns inga Quick fix, det finns inga genvägar.
Det finns inga mediciner som botar någonting egentligen.
Det finns de som lindrar eller hjälper till… men inte botar.
Det finns bara vad jag kan göra någonting åt,
vad jag inte kan göra någonting åt.
Teoretiskt enkelt, praktiskt kan det vara betydligt svårare ibland.
Jag har massor av åsikter kring människans för närvarande expansiva, globaliserande, och i längden icke hållbara väg…

…men just nu har jag nog med att rädda mig själv, för att lägga energi på att rädda världen… so be it. Ska väl ägna mig åt saker som är typ, sunda, hållbara, självsolidariska, allmänsolidariska (i den mån jag orkar) roliga (i den mån det går),

Have a nice day …. eh öh, afternoon, eller evening kanske

P:S *) “självsolidarisk … Det egentillverkade ordet är till för oss som av fel anledningar endast brukat solidaritet gentemot omgivningen, men aldrig lärt oss värna oss själva, och på köpet då givet detta kunnat utnyttjats av mer samvetslösa människor.