Kul att fått ordning på dygnsrytmen igen.
Det var riktigt tufft ett tag på den punkten.
Och utan sömn blir ingenting lätt.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/P84j6/miss-kan-radda-legkov

Sen tycks världen aldrig någonsin bli fri från människor som tar sig rättigheter de inte har. Människor som dömer folk efter kön, nationalitet eller religion, människor som inte har något annat att gå på än sina fördomar och sitt självförhärligande.
Den sk “dopinghärvan” inom skidåkningen är ju i full rullning i medier. På sporten skrivs nästan bara om det och Zlatan eller eventuella norska och ryska dopinghärvor.

Nu är det väl högst rimligt att utföra tester och försöka hålla idrotten ren.
Problemet är att media, tidningar och tv inte ens har för avsikt att förmedla nån form av sann information, färdigutredd information. Och det i sin tur är styrt av att de flesta av oss har köpt och anammat den heliga kon marknadsliberalismen som ideologi, istället för att reglera den samma så att den tjänar folket ist för tvärtom.
Om media rapporterar om dopingfall när det står utom allt tvivel vad som skett, det är väl en sak. Men så fungerar inte media, för media vill sälja (oreglerad marknadsliberalism/kapitalism) Och fördomar, hat och drev säljer massor av tidningar.
Och en viss typ av människor, tyvärr allt för många, nappar direkt, i en chans att få fördöma människor. Osså är det igång. Det gäller tyvärr inte enkom för sport utan även för betydligt viktigare och farligare saker än så.

Det är klart att det förekommer doping, och visst skall det stävjas när det går.
Men jag tycker det är bedrövligt när folks och medias hat och drev byggs på “jag tror”
Och när väl en person blivit utom alla rimliga tvivel påkommen dopad. Då anser jag nog att det måste finnas nån rimlighet i det hela. Folk är snabba att själva utdöma “livstidsdomar” i avstängning, och gottar sig i välmående när tex Therese Johaug grinar i media. Jag gör faktiskt inte det, jag tycker bara det är tråkigt för alla inblandade, och för de “rena” idrottsutövarna.

Men just det här med rättsskipande är många gånger något mer komplicerat än mobben vill göra gällande. Tex så är inte gränsen för vad som är doping så tydlig som många skulle vilja att den var. I mobbens värld är allt svart och vitt. Men när det gäller allt så finns det nyanser. Och frågan VEM som skall ha makten att döma, och kan hen sakligt göra det utan att blanda in egen makthunger, eget självförhärligande, egna intressen eller bara allmänt hat ?

Svaret är nog att det är rätt tvivelaktigt, när man ser på hur människor beter sig i och under media-drev, och när man ser hur fort gemene man/kvinna dömer utan vetskap eller eftertanke.

Själv har jag bakat bröd på morgonen, som ligger och svalnar i köket.
Det var ett tag sen jag köpte bröd.Jag har skämt bort mig något på den punkten på sistone. Men det kanske går över tillfälligt nån gång. Periodare helt enkelt.