En dröm som väcker en

Som vanligt när det kommer till det man tror är insikter,
så finns det ingen insikt som innefattar allt och löser allt, nu.
Men kan vara till hjälp på det stora hela.
Så jag kommer att få fortsätta, steg för steg, timme för timme, dag för dag.

Men jag drömde en något upplysande dröm inatt.
Där något ovanligt hände…även för att vara en nattlig dröm.

Drömmen var som sådan att jag var ung vuxen eller tonåring, och min storebror blev fly förbannad på mig över borrade hål i väggen. Furiöst oresonlig skällde han ut mig som om jag tagit hans allt i världen, och slog mig om och om igen med träpinnar.
Jag försökte förklara att jag inte borrat några hål, hålen var kvar sedan en hylla flyttats på, men han hörde inte, utan slog mig och skrek, om och om igen.
Efter ett tags fula nedlåtande ord och slag kände jag att jag först, endast för en sekund blev ledsen. Men tänkte, nä jag ska fan inte bli ledsen, och alldeles omedelbart förvandlades till ilska, Nu fick det fan vara nog, jag tog (i drömmen) tag i pinnarna och slog tillbaka i vrede, med just känslan och orden “nu räcker det” “Ingen slår Tomas mer” “Nu slår jag tillbaka”
Och jag slog ett antal slag innan jag vaknade ur drömmen.

Drömmar kan betyda många olika saker, och handlar både om saker man upplevt, och framför allt om de upplevelser, de känslor man bär inuti som inte fått komma ut medan man är vaken. Och även om min bror var väldigt dominant mot mig, och för all del slog mig nån gång, tog plats före mig, tog över mina sysslor när jag var liten, så handlar drömmen mycket om symbolik över att aldrig mer bli slagen, utan att slå tillbaka. Både bildligt och fysiskt. Aldrig mer ska någon på något som helst otillbörligt sätt röra mig fysiskt, slå mig fysiskt, slå mig psykiskt, utan att jag slår tillbaka.
Och diverse symboliskt liknande obearbetade händelser i livet minns jag, och får göra upp med inför mig själv, för att aldrig mer “bli slagen” utan motstånd i framtiden, vare sig det rör sig om fysiska slag, sexuella kränkningar, verbala kränkningar.

Så lägg det på minnet, ingen “slår” Tomas mer, utan att Tomas “slår tillbaka”
Det är i alla fall min avsikt.