Jo rå s’att….

Här hos mig går livet sin gilla gång, gröt och kaffe på morgonen, och boulespel i går
är tex inte fy skam. Många i världen skulle vara avundsjuka på min gråa vardag.
Får mig osökt att tänka på Fredrik Lindströms och Henrik Schyfferts briljanta samtidsanalys och föreställning “Ägd” ( svt play) med den självironi och självinsikt som krävs för att det inte ska bli elak cynisk roast-humor* av det, som varit huvudspåret i svensk humor under lång tid.
Fredrik slår ett slag för det det mindre spännande livet, där han uttrycker det vara alldeles tillräckligt spännande i vardagen, med ungar, jobb, etc…
smiley

För mig är det befriande. Man måste inte “förverkliga sig själv” i varje ögonblick för att leva livet. Man måste inte ständigt klättra i karriärstegen för att vara någon. Man blir inte yngre av att ständigt följa nya trender och köpa saker man inte behöver. Det finns de som hävdar att man som ung måste flytta till Stockholm för att få jobb och ha en framtid. Ja … jag vet inte jag. Naturligtvis vill Stockholm att det ska vara så, och gör allt de kan politiskt för att styra det dit. Det är alltså ingen naturlag att jobben ska finnas i Sthlm, det är ordnat så av de politiker VI valt till makten. Men om man flyttar till Stockholm för att ha en framtid, så flyttar man därifrån för att ha ett nu.

Men det finns fler lysande samtidsiakttagelser i föreställningen !ägd” över hur vi lever våra liv, och väljer system, än vad ett kort blogginlägg mäktar sammanfatta, framförallt kring det luddiga och dittills oemotsagda tillväxtfenomenet. Där herrarna Schyffert och Lindström klockrent avslöjar att hela vårt ekonomiska system bygger på att överklass, och övre medelklass i synnerhet skall vara missnöjda. Så att de köper mer, “bättre” saker. Nöjda människor är en fara för Marknads-“liberalismen”.

Läser också om Trump, som media älskar att hata, då de tjänar massor av pengar på hans cyniska kontraproduktiva sk “politik”. En president som aldrig skulle klarat att komma till makten om Amerikansk media skulle ha gjort sitt jobb….. så som vi världsmedborgare trodde det var tänkt… nämligen granskande av makten.

Jag tar mig rätten också att dumförklara de Amerikaner som röstat fram Trump i tron om att fattiga Amerikaner och medelklass ska få det bättre säkerhetsmässigt och ekonomiskt. Speciellt som på en enda vecka under Trump, så har supermiljardärerna ökat sin förmögenhet med många miljarder.. pga hur börsen reagerar på elitistisk politik. Och speciellt när han genomför inreseförbud för vissa nationaliteter i tron om att det skulle hindra eller ta udden ur “terrorism”
Terrorism är för övr ett ord uppfunnet av västvärldens makthavare för att förklara våldsamt motstånd mot deras våld som just terrorism.

För övrigt har jag införskaffat ett par kängor att promenera mera i….
Inte ingångna ännu, men det kommer. Likaså, så är färden mot ljusare stunder, en vardaglig kamp jag utför. Jag behöver inte materiell rikedom, jag behöver harmoni, that’s what I’m aiming for folks ! That’s what I,’m fighting for my friends !

(*En “humor som gått ut på att vara så hänsynslös, elak och känslokall som bara är möjligt.)