Det är så mycket jag inte förstår,
trots att jag lärt mig saker hela livet.
Och svårast att förstå är mig själv, känslor, tankar, svårigheter,
beteenden man inte önskar att besitta.
Andras problem är ju alltid lättare än ens egna att lösa,
eller hur ?
smiley

Jag hör ofta att jag är så klok, smart, snäll.
Jag hatar det …på ett sätt, jag vill hellre vara dum, lycklig och känna mig älskad och efterlängtad. Hitta mitt rum i tillvaron där jag trivs och mår bra.
50 år av fördämd, lagrad ilska sätter sina spår i pallet och rädsla inför den ovana känslan… ilska. Den förbjudna känslan, ilska.

Det är verkligen en utmaning att ha kommit så långt i ord och tanke, men krypa på alla fyra i känsla och närvaro. Det känns som att ha ingenjörsutbildning, och inte veta hur man torkar ett golv.

Sen ser man omvärlden, och förundras. När man ser hur de rika drar isär samhället och bäddar för krafterna som står för segregering, hat, desinformation, i Sverige, Europa, USA, mellersta östern, etc etc etc… så tar man sig för pannan, och funderar om människan verkligen är skapelsens krona ?

Det är förresten fascinerande att det alltid tycks vara den rikaste delen av befolkningen i länder som USA och Sverige som hotar flytta utomlands när landet går som bäst, om det innebär att de måste bidra till det system som gött dem till självgoda svin. Hörde nyligt på tv om USA, om en som skulle flytta till Costa Rica, när Obama ville driva igenom en delvis statlig sjukvårdsreform för de i USA som inte har råd med sjukvård. INGENTING tycks uppröra republikaner i USA mer än detta. Ja det går nästa att jämföra med att försöka ta ifrån svenskarna rätten att snusa eller “fira skolavslutning i kyrkan” (trots att Sverige är världens näst minst religiösa land)

Jag kan inte förstå detta … hur jag än försöker, hur motståndet till att hjälpa fattiga att få vård kan va så stort, och att man öppet stoltserar med detta i USA. I Sverige drar man åt USAs håll, med privatiseringar och riskkapitalister som spelar casino med åldringars hälsa och skolungdomars framtid som insats.

Som jag inledde…. det är så mycket jag inte förstår !